Basketbalisté Bostonu uhájili první místo. V souboji konferenčních lídrů porazili Golden State

Basketbalisté Bostonu se v NBA dokázali dvakrát vrátit do zápasu a nakonec úřadující šampiony Golden State Warriors porazili v koncovce 92:88. Celtics tak uhájili pozici nejlepšího týmu soutěže a v souboji konferenčních lídrů si připsali 14. výhru za sebou. Svěřenci Steva Kerra padli poprvé po sedmi zápasech a v čele Západní konference je vystřídal Houston po výhře 142:116 nad Phoenixem.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V souboji dvou elitních rozehrávačů se radoval Kyrie Irving (s míčem).

V souboji dvou elitních rozehrávačů se radoval Kyrie Irving (s míčem). | Foto: David Butler II | Zdroj: Reuters

Do sestavy Golden State se po jednom zápase vynechaném kvůli zranění vrátil rozehrávač Stephen Curry. On ale i Klay Thompson a Kevin Durant se ale v útoku celý zápas trápili. Přesto první čtvrtinu hosté ovládli v poměru 28:18 a v té druhé vedli hlavně díky hráčům z lavičky už o 17 bodů. Jenže necelé čtyři minuty Celtics stačili, aby se dotáhli na pětibodový rozdíl.

Také po přestávce se pokračovalo v obranné partii, ve které měli zase zpočátku navrch Warriors a opět odskočili na sedmnáct bodů. Pak ovšem předvedli domácí hráči v zeleném šňůru 19:2 a tak se ve čtvrté dvanáctiminutovce začínalo opět od nuly.

Ve druhé půli odložil masku rozehrávač Bostonu Kyrie Irving (hned ve svém druhém zápase po návratu do sestavy) a evidentně pookřál a v koncovce řídil ofenzivu svého týmu. Ve čtvrté čtvrtině dal 11 ze svých 16 bodů včetně dvou důležitých trestných hodů necelých 15 sekund před koncem, díky kterým se dostali do vedení a to už nepřišli, protože na druhé straně minul svůj pokus nejlepší střelec zápasu Kevin Durant s 24 body.

Stephen Curry zapsal 9 bodů, ale potřeboval na to 14 střel z pole, z toho trefil jen 2 z 9 trojek. Klay Thompson s 13 body na tom byl s úspěšností jen o něco málo lépe. I proto Warriors zaznamenali nejméně bodů v dosavadním ročníku (jejich průměr byl před rozskokem skoro 120 bodů na utkání).

„Byl to jen jeden zápas z mnoha,“ říkal po utkání Curry. „Zápas jsme dlouho kontrolovali, i když jsme stříleli opravdu nepřesně. Nedokázali jsme je ale hlavně zastavit v obraně,“ hledal důvody porážky. „Ve třetí čtvrtině jsme vypadli z tempa a oni prostě byli lepší, hráli mazaněji než my „dodal kouč Kerr.

Nejvíce bodů na straně vítězných Celtics zaznamenal loni nováček Jaylen Brown a to 22. Pivot Al Horford přidal 18 bodů a 11 doskoků. Irving potřeboval na 16 bodů stejný počet střel. Dařilo se mu ale z čáry trestného hodu a vzhledem k tomu, že i jeho spoluhráčům a měli o 17 pokusů víc než soupeř, mohli se po závěrečném klaksonu radovat z prodloužení vítězné série.

Houston opět táhl za pohodlnou výhrou James Harden, který dal v první půli 33 bodů ze svých celkových 48 a Rockets vedli nad Suns 90:65. I ve druhé půli pokračovala přestřelka a tak utkání skončilo 142:116. Chris Paul se vrátil do sestavy hostů a k 11 bodům připojil 10 asistencí.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme