Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poslední akce v diskotéce, u které zabíjel strážník: Přispěje na dvouletého syna Radka!

Autor: Jitka Pecharová - 
29. prosince 2014
05:00

Provoz ukončen! Vražda Radka (†21) a postřelení Lukáše (25) přimělo jejich bratra Romana Svobodu k uzavření hudebního klubu, ve kterém všichni pracovali. Otevře už jen v úterý kvůli rozloučení. Výtěžek půjde na pomoc Radkovu dvouletému synovi Alexandrovi!

Zítra se v music clubu odehraje na počest zesnulého Radka, který v něm pracoval jako barman, vzpomínková a dobročinná akce. „Budou se hrát oblíbené písničky, zazní rapová skladba, složená pro Ráďu, a budeme držet minuta ticha,“ nastínil Roman Svoboda program poslední akce klubu, na které několik dýdžejů zahraje bez nároku na honorář, a tržby půjdou na účet Radkova dvouletého synka Alexe.

Vzpomínková akce naváže na odpolední smuteční rozloučení s Radkem v pardubickém krematoriu, na němž rodina předpokládá účast stovek lidí.

Zavření clubu možná vezmou někteří lidé s povděkem. V minulosti totiž byly snahy škodit podniku. „Vadil lidem z vyšších míst. Už dřív se v novinách se objevilo, že je zavřený, aby lidi nechodili. Přitom to nebyla pravda,“ řekl majitel diskotéky Roman Svoboda.

Vražedný útok strážníka Pavla K. ho ale přiměl ukončit činnost. „Nemám sílu, abych vedl něco, co mi vzalo bráchu,“ uzavřel majitel klubu.

Otázky a odpovědi v případu vraždy ve Vysokém Mýtě

Co se stalo?

Strážníka Pavla K. s dalšími dvěma muži nepustili bez placení do klubu. Oni tam vystříkali pepřový sprej a utekli. Na své pronásledovatele – barmana Radka a vyhazovače Lukáše – pak Pavel K. několika ranami z revolveru vystřelil z bezprostřední blízkosti.

Jaký byl motiv?

Otec Roman Svoboda tvrdí, že z několika zdrojů dostal informace, že šlo o útok na objednávku. Měla to být výstraha k uzavření klubu, ale Pavel K. selhal a místo výhrůžek chladnokrevně vraždil.

Postřelený bratr: Byla to poprava!

Po náročné operaci podbřišku poprvé promluvil Lukáš Svoboda, který vražedný útok strážníka Pavla K. přežil: „Když trefíte jednou, tak člověk zpomalí a nejde proti vám, tak přece nestřelíte podruhé, to byla poprava!“

Vyšetřování: Brýle vraha na místě činu

Poté, co policisté odjeli z místa vraždy, našli členové rodiny zastřeleného Radka na místě vrahovy brýle potřísněné krví.

„Když ohledávají místo činu způsobem, že přehlíží stopy, tak to může dělat kdokoli,“ stěžoval si otec oběti Roman Svoboda. Dle policejní mluvčí ale kriminalisté zajistili všechny potřebné stopy.

violahorska ( 30. prosince 2014 01:58 )

babana ( 29. prosince 2014 17:28 )

Jen skladba složená pro Radka, ale i tak mi to příjde, jak chování trotlíků, co se rádi předvádí... Doufám, že z té skladby nebude vypalovačka na rádiích

naidka ( 29. prosince 2014 16:11 )

O dvouletého syna 21letého Radka se měla rodina postarat automaticky, je to přece jejich příbuzný a ne se ještě chlubit nějakou sbírkou. Strašně nesympatická rodina .

nojasne ( 29. prosince 2014 15:46 )

Tak vrahovi brýle na místě činu jsou polehčující okolnost. Střelec je ztratil při útoku a pak neviděl a myslel si, že střílí do vzduchu. To by si měl taťka uvědomit, než je odnese na policii jako důkaz.

babana ( 29. prosince 2014 14:44 )

A zítra rozjedou další mediální šaškárnu - z pohřbu a podobně.

Zobrazit celou diskusi