Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Je to fantastické, řekla Jeřábková a chce si na MS zahrát o medaile

Dala sedm gólů a byla vyhlášena hráčkou zápasu. Markéta Jeřábková tak měla na mistrovství světa v Lipsku další důvod k radosti po vyhraném osmifinále házenkářek s Rumunskem 28:27. I když víc radovat už se po vyřazení favoritek asi nemohla. "Emoce se ani nedají popsat. Je to můj nejvíce emoční zápas v kariéře a myslím, že dlouho bude. Porazit Rumunky a postoupit do čtvrtfinále na mistrovství světa, to je fantastické," řekla.

Markéta Jeřábková
zdroj: chf.cz autor: Alžběta Vejrostová

Jeřábková se prosadila vždy v důležitých momentech zápasu a ocenění pro hráčku zápasu dostala i přesto, že nejlepší házenkářka světa Cristina Neaguová v rumunském dresu nastřílela 13 gólů.  

Ve vypjatém závěru věřila Jeřábková stále ve výhru. "Podívala jsem se na čas asi ve 28. minutě a 20. sekundě. Vedly jsme o branku a já už jsem věděla, že to prostě vyhrajeme," tvrdila.

Přestože pak Rumunky vyrovnaly, o vítězi rozhodla nacvičená akce v posledních sekundách. Za vyrovnaného stavu si trenér Jan Bašný vzal 11 vteřin před koncem oddechový čas.

Po něm poslal na hřiště proti oslabeným Rumunkám sedm hráček bez brankářky. Přihrávku na křídlo pak zakončila  brankou Michaela Hrbková.  

Nejlepší hráčka utkání vidí českou sílu v kolektivu. "Bez něj by ani nebyly dobré výsledky a to, že jsme v nejlepší osmičce. Ale když už tam člověk je, chce víc a víc," dodala s tím, že by si ráda o víkendu zahrála o medaile. K tomu ale celek musí ve středu v Magdeburgu porazit ve čtvrtfinále vicemistryně světa z Nizozemska.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články