Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

„Esenbáka“ Ondráčka budou znovu volit do vedení komise pro kontrolu GIBS. Filip tlačí na Babiše

Autor: ČTK, bru - 
17. prosince 2017
13:34

KSČM se nevzdá nominace předlistopadového policisty Zdeňka Ondráčka do čela komise, která má kontrolovat činnost Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). V pořadu Otázky Václava Moravce to dnes řekl předseda komunistických poslanců Pavel Kováčik. Ondráček je jediným kandidátem, Sněmovna ho v pátek nezvolila. Druhý pokus bude mít v úterý.

Nemáme důvod ho stahovat,“ uvedl Kováčik k možnosti, že by Ondráčka mohla nahradit přijatelnějším kandidátem, k čemuž ji vybídlo mimo jiné hnutí ANO. Právě část jeho poslanců podle spekulací v páteční tajné volbě pro Ondráčka nehlasovala. Nynější poslanec KSČM získal 85 ze 186 hlasů. Před listopadem 1989 byl členem policejního pohotovostního pluku a podílel na potlačování demonstrací proti komunistickému režimu.

V Ondráčkovo zvolení i ve druhém kole věří i předseda komunistů Vojtěch Filip. „Na rozdíl od KSČM, kterou řídí stranické orgány, hnutí ANO řídí Andrej Babiš direktivně. Doufám, že pořádek ve svém hnutí při druhém kole volby zavede,“ uvedl v sobotním projevu na zasedání ústředního výboru komunistické strany Filip.

Ondráčkovu nominaci odmítla většina sněmovních frakcí včetně Pirátů. Odmítavé stanovisko potvrdil v pořadu jejich místopředseda i místopředseda Sněmovny Vojtěch Pikal. Piráti se podle něj také pokusí zvrátit rozhodnutí Sněmovny, která do čela komise pro práci dolní komory zvolila Kováčika, když o tento post usilovali Piráti. „Nebudu odstupovat, nechť mne odvolají,“ reagoval na to Kováčik. Poukázal na to, že byl do čela komise zvolen nadpoloviční většinou hlasů.

vavrjan ( 19. prosince 2017 14:12 )

Horáček je ten pravej, co si vyskakuje. Ten lump je tak splachovací, že má tolik drzosti kandidovat na hlavu státu. Ondráček plnil rozkaz. Dnešní policajti také buší do lidí na něčí rozkaz. Mají se bát, že v budoucnu budou popotahováni? Česko je demokracie na ruby. Ondráček byl do sněmovny řádně zvolen na rozdíl od toho klauna Horáčka, který propadne v prvním kole prezidentských voleb.

salto ( 18. prosince 2017 08:56 )

U provařených stran ODS, TOP, KDU aj. bych to pochopil, že se jim ňáko nechce, aby se jim někdo díval pod pokličku, Piráti jsou ještě političtí nedonošenci (snad nedopadnou jako veverky)- život je naučí. Jestliže ten člověk pracoval ještě 17 let u policajtů (a zřejmě dobře), tak co jim vadí? Jsou to pouze zástupné problémy, kterých se ti zoufalci chytají jako ho.no košile. Komouše nemám rád, už jenom proto, jak flexibilně dokázali převléci kabáty (rozlézt se do všech partají) a napáchali ve všech směrech nevyčíslitelné škody. Najednou jim vadí člověk, který byl ve svých 20-ti letech u pohotovostního pluku. Apropó: když Kalousek fackoval toho nezralého hocha - nezasloužil by spíše on titul mlátička?

tgbg ( 17. prosince 2017 16:17 )

Slušný člověk(ne komunista)nemůže nikdy pochopit, jakou drzost má tato odporná komunistická zrůda,cpát se do důležité funkce, jenom aby škodila. Tento prašivý komunistický parchant měl už dávno dřít v kamenolomu nebo někde na stavbě, aby odčinil aspoň zlomek škody, kterou komunističtí vyvrhelové naší společnosti napáchali.

karolin111 ( 17. prosince 2017 16:04 )

Jsem proti tomu, že jsou komunisti stále v parlamentu, že nebyli hned po tzv.sametu zrušeni. Mnoho jich převléklo kabáty a zůstali ve vysokých funkcích a jsou tam dodnes. Myslím, že napáchali svými činy daleko větší škody. To zas tak moc asi nevadí.Když už tedy nebyli komunisti odstraněni tak tedy podle mně Ondráček zas tak nic hrozného v 89 neprovedl. Papouškoval co měl nařízeno, vždyť je vidět jaké to bylo ucho. Na Václavák jsem chodila každý den. Když to dnes porovnám jak zasahovala španělská policie v Katalánsku kdy měli rozbitou hlavu staří lidé až jim tekla krev tak v 89 to byla šťouchačka.Pokud je tedy Ondráček odborník tak nevím proč je kolem toho takový humbuk. Hlavně pan Horáček by měl být potichu.

snufina ( 17. prosince 2017 15:22 )

A co Laube???? ten nevadil???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa