Zemřel fotbalový trenér a bývalý záložník Josef Pešice. Bylo mu 67 let

Po vážné nemoci ve věku 67 let zemřel fotbalový trenér a bývalý záložník Josef Pešice. Českému Rozhlasu to potvrdila Fotbalová asociace ČR. Jako hráč získal v sezoně 1977/78 mistrovský titul se Zbrojovkou Brno pod vedením Josefa Masopusta. V roce 2013 krátce vedl i fotbalovou reprezentaci.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Pešice

Josef Pešice | Zdroj: ČTK

„Josefu Pešicemu bezpochyby patří výrazné místo v historii československého a posléze českého fotbalu, odvedl pro něj obrovský kus skvělé práce a jeho odchod nás všechny velmi zasáhl,“ uvedl v prohlášení nový předseda FAČR Martin Malík. „Takových osobností, které se výrazně prosadí v hráčské i trenérské kariéře, není mnoho,“ dodal.

Neuvěřitelná série skončila. Fotbalisté Celticu Glasgow ve Skotsku prohráli poprvé po 69 zápasech

Číst článek

Pražský rodák Pešice během hráčské kariéry oblékal dres Tábora, Sparty i Slavie Praha a v sezoně 1977/78 získal s Brnem ligový titul pod vedením trenéra Josefa Masopusta. V československé lize odehrál 327 zápasů a nastřílel 55 gólů. Zahrál si i na Kypru.

Trenérskou kariéru začal v roce 1987 u mládeže Sparty a v lize vedl Jablonec, Teplice a Slavii. Té rovněž v roce 1996 pomohl k titulu a úspěchu v Poháru UEFA jako asistent Františka Cipra. Také ve Spartě působil jako asistent. Trénoval i v Kostarice a na Kypru a vedl mládežnické reprezentační výběry od 16 do 19 let. Posledních sedm let se pohyboval u národních týmů jako asistent a pozorovatel.

Karol Dobiaš slaví 70: Trnavská éra je víc než zlato z Bělehradu, Panenka je moje pupeční šňůra

Číst článek

Na podzim 2013 Pešice vedl ve třech zápasech seniorskou reprezentaci, poté co dočasně nahradil Michala Bílka, než se mužstva ujal Pavel Vrba. Tým pod ním vyhrál na Maltě 4:1, v Bulharsku 1:0 a doma porazil Kanadu 2:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme