Švédsko 0:0 Česko

Novak Djoković odkládá návrat na tenisové kurty, na vině je obnovené zranění lokte

Novak Djokovič musel odložit návrat k tenisu a debut pod trenérským vedením Radka Štěpánka na exhibici v Abú Zabí. Bývalý první muž světového žebříčku si obnovil zranění pravého lokte, kvůli němuž nehraje od červencového Wimbledonu a skreči ve čtvrtfinále s Tomášem Berdychem.

Abu Zabí Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srbský tenista Novak Djokovič

Srbský tenista Novak Djokovič | Foto: Matthew Childs | Zdroj: Reuters

Dvanáctinásobný grandslamový vítěz Djoković po předčasně ukončené sezoně přibral v závěru listopadu do svého týmu jako kouče Štěpánka a plánoval návrat v Abú Zabí.

Několik hodin před duelem se Španělem Robertem Bautistou se však třicetiletý Srb odhlásil.

"Jsem strašně zklamaný, že musím zrušit svou účast. Bohužel jsem v minulých dnech zase cítil bolest v lokti. Po vyšetření mi lékaři doporučili, abych neriskoval, odhlásil se z turnaje a začal s léčbou," uvedl na svém webu Djoković.

Zatím není jasné, do jaké míry ovlivní obnovené zranění Djokovičův další program v úvodu sezony.

"Může to mít na to vliv, ale rozhodnutí padne až v příštích dnech," uvedl Djoković. Úvodní grandslam roku Australian Open začíná v Melbourne 15. ledna.

Místo Djokoviće v Abú Zabí nastoupí další bývalá světová jednička vracející se po zranění Andy Murray. Brit ve Spojených arabských emirátech trénuje.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme