Federer je před Australian Open favorit. Djokoviće, Nadala i Murrayho brzdí zranění

Už uplynulo hodně let od doby, kdy tenista Roger Federer vstupoval do nové sezony jako favorit na vítězství na Australian Open. Letos to ale platí, a to přestože letos oslaví 37. narozeniny. Jeho pozice je dána především zdravotními komplikacemi Rafaela Nadala, Novaka Djokoviće a Andyho Murrayho.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer

Roger Federer | Foto: Hannah McKay | Zdroj: Reuters

Federer vděčí za svou pozici dvěma faktorům. V první řadě má za sebou skvělý loňský rok, během kterého vyhrál právě Australian Open a Wimbledon, a zadruhé je na rozdíl od mnoha svých konkurentů zdravý. Když se totiž podíváme na další hráče tzv. velké čtyřky, tak už to tak veselé není.

Bývalá světová jednička Andy Murray kvůli potížím s kyčlí vynechá i Australian Open

Číst článek

Andy Murray se ve čtvrtek z Australian Open odhlásil kvůli dlouhodobým problémům s kyčlí. Novak Djoković kvůli bolavému lokti odkládá svůj návrat na kurty a podobně je na tom světová jednička Rafael Nadal, kterého zase trápí koleno.

Poslední dva jmenovaní stihnou před prvním grandslamem sezony jen exhibiční turnaje. To Federer už má za sebou tři ostré zápasy. Šestatřicetiletý Švýcar si to uvědomuje, ale zároveň zůstává nohama na zemi.

„Očekávání jsou vyšší, ale na druhou stranu si připomínám, že není realistické očekávat, že budu mít stejné výsledky jako loni. Budu samozřejmě chtít předvádět nejlepší tenis a uvidím, jak to dopadne. Nicméně přípravu jsem měl dobrou,“ řekl médiím Federer.

Novak Djoković odkládá návrat na tenisové kurty, na vině je obnovené zranění lokte

Číst článek

Federer v současnosti společně s Belindou Benčičovou reprezentuje Švýcarsko na Hopman Cupu, který se hraje v australském Perthu, kde se dostali do finále.

Výhodou pro něj je také to, že si zvyká na typická australská vedra. A když k tomu přičteme fakt, že kromě hráčů tzv. velké čtyřky se spousta dalších tenistů vrací po delší pauze, je švýcarský veterán před prvním grandslamem sezony v opravdu dobré pozici.

Organizátoři tenisového Australian Open nemají v posledních dnech klidné spaní, turnaj začne za dva týdny a stále není jasné, kolik hráčů z tzv. velké čtyřky se v Melbourne představí.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme