Pondělí na olympijských hrách bylo sice bez české medailové radosti, padaly však rekordy a půlilo se zlato

Po víkendových radostech českých fanoušků, které potěšila bronzová Karolína Erbanová a senzačně zlatá Ester Ledecká, přineslo další olympijské pondělí z českého pohledu slabší výkony. I přesto ale padlo hned několik rekordů a v soutěži dvojbobů se po dlouhých letech opět půlilo zlato mezi dvě posádky.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanaďané Alexander Kopacz a Justin Kripps

Kanaďané Alexander Kopacz a Justin Kripps | Zdroj: Reuters

Poprvé v historii olympijských her byla divákům představena snowboardová disciplína big air. Sice šlo prozatím jen o kvalifikaci, i ta už ale ukázala, že tato soutěž bude mít hodně vysokou úroveň a své místo na olympijských hrách si zaslouží.

'Je dobře, že jsme se vyhnuli osmifinále, kde člověk nikdy neví, co se může stát,' říká obránce Nakládal

Číst článek

Fanoušci krasobruslení viděli světový rekord v krátkém tanci Kanaďanů Virtuové a Moira. Nizozemské stíhací mužstvo žen v rychlobruslení potvrdilo dominanci západoevropské země na olympijském oválu také rekordem her.

V závodě mužů na 500 metrů ve stejné disciplíně padl rekord her dokonce dvakrát. Nakonec se radoval Nor Lorentzen.

Nesmírně dramatickou a nepředvídatelnou soutěž mužských dvojbobů rozsekli Kanaďané Kripps/Kopacz a Němci Friedrich/Margis tím, že si zlatou medaili rozdělili, což se stalo podruhé v historii.

Lední hokej žen v semifinálových zápasech nepřekvapil a finále bude mít očekávané zámořské složení. Na závěr pak získali Norové druhé zlato ze tří sad medailí, které se v pondělí rozdávaly. Norské družstvo skokanů na lyžích, poprvé v historii zimní olympiády,  kralovalo na velkém můstku. České kvarteto skončilo na desátém místě.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme