Do tejto reštaurácie sa môžete dostať cez samostatný vchod z ulice, alebo, keď ste hotelový hosť, dá sa do nej ísť aj cez hotel. V prednej časti reštaurácie je kaviareň s barom, v zadnej je reštaurácia s pianom a krbom.

Môžete si vybrať sedenie, ktoré vám vyhovuje podľa toho, či ste prišli vo dvojici alebo ako väčšia skupina. Hlavne večer, keď sa rozsvietia lampy, je v reštaurácii príjemná atmosféra.

Klasický jedálny lístok nemá zbytočne veľa strán, ktoré by mohli návštevníka len odradiť. Je zložený zo základnej ponuky – tradičných špecialít reštaurácie a sezónnej ponuky. V čase, keď sme reštauráciu navštívili to bolo o jesenných hodoch. Okrem toho tu robia aj denné menu.

Medzi tradičné a osvedčené špeciality, na ktoré tu chodia najmä domáci, patrí teľací rezeň, filet z lososa, vyprážané syrové trio a dubákové risotto.

Do sezónnej ponuky Maratónske halali šéfkuchár zaradil ako predjedlo rilettes z konfitovaného kačacieho stehna na redukcii z portského vína a husaciu paštétu na višňovej redukcii.

Návštevník si mohol vybrať z troch polievok – vývar z bažanta s domácou mrvenicou a julienne zeleninou,  hokaidó krém s kokosovým mliekom alebo čili jesenný hubový krém s parmezánom.

Medzi hlavnými jedlami to boli kačacie prsia s červenou kapustou a lokšami, husacie stehno na cibuľovom džeme s lokšou a karlovarskou knedľou.

Divinu zastupoval jelení guláš s brusnicami a karlovarskou knedľou, kotleta z muflóna na dubákovom risotte, chrbát diviaka a steak z jeleňa na šípkovej omáčke s tirolským knedlíkom.

My sme gastronomickú ochutnávku sme začali slepačou polievkou s mäsom, julienne zeleninou a domácimi rezancami (3 €). Polievka chutila tradične. To isté sa dá povedať aj o hubovom kréme. Jeho chuť vyzdvihol parmezán, na ktorom naozaj nešetrili.

Viedenský vyprážaný teľací rezeň (13 € ) splnil naše očakávania. Bol chrumkavý. Vyprážali ho na prepustenom masle a podávali ho s varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou, ktoré nám naservírovali  na osobitnom tanieri.

Druhé hlavné jedlo bolo kotleta z muflóna na dubákovom risotte s parmezánom a kvapkou hľuzovkového oleja (12 €). Risotto bolo fajn, kotleta však mala byť pripravovaná dlhšie, keďže mäso bolo tvrdé a nedalo sa ľahko oddeliť od kosti.

V ponuke tu majú pravidelne viacero klasických dezertov – štrúdľu či iné rezy podľa dennej ponuky v cenovom rozpätí od 2,50 do 3 eur. Sladkým a dobrým koncom večere bola pre nás talianska klasika – tiramisu.

Zhrnutie:

Plus: dobre zostavený jedálny lístok

Mínus: tuhé mäso pri hlavnom jedle