Kometa – Plzeň 1:2. Škodovka zlomila brněnskou sérii, semifinále se vrací na západ Čech

Hokejisté Plzně dokázali prolomit třináctizápasovou sérii výher Komety Brno v play-off a vyhráli na jihu Moravy 2:1. Série se za stavu 3:1 pro Kometu vrací do Plzně, pátý zápas se hraje v sobotu.

Sledujeme online Brno (Aktualizováno: 19:30 5. 4. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

Do posledního místa zaplněná DRFG Arena, výborná divácká kulisa a vidina postupu do finále. To hnalo Kometu Brno i ve čtvrtém semifinálovém zápase s Plzní. Naopak pokud chtěli Západočeši odvrátit konec sezony, museli v moravské metropoli vyhrát.

Zadařilo se Západočechům a po výhře 2:1 snížili Inidiáni stav série na 1:3. Pátý zápas se bude hrát v sobotu v Plzni. 

ONLINE: HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 1:2

Číst článek

Zatímco do třetího zápasu nastoupila Kometa opatrněji, ve čtvrtém semifinále Indiány od začátku přestřílela. První velkou šanci měl po 11 minutách Hynek Zohorna, který mířil mimo jen díky teči brusle obránce.

Osmělili se i hosté. Kratěna byl úplně sám před Čiliakem, dostal dost času na zpracování, střelu i dorážku, ale skórovat mu zabránil Marek Čiliak. Když se hosté neprosadili ani v přesilovce, skončila první třetina bez branek.

Nástup do té druhé se Indiánům povedl parádně. Uběhla minuta a půl, když David Sklenička poslal před branku přihrávku, kterou za Čiliaka usměrnil Jaroslav Kracík.

Na konci 24. minutě se Kracík předvedl jako asistent, když našel křižným pasem Denise Kindla, který zdvojnásobil plzeňské vedení.

Zvýraznit ho mohl ještě Sklenička, jeho nájezd už ale Čiliak vyrazil.

Kometa se rychlého postupu nechtěla vzdát, jenže Zohorna tečoval Čermákovo nahození těsně vedle, úřadující mistři nedokázali využít ani přesilovku pět na tři. Po druhé třetině byli Západočeši výrazně blíže návratu série do Plzně.

Drtivý tlak Brna začal deset minut před koncem. Mladík Martin Nečas před sebou měl odkrytou bránu, ale trefil pouze horní tyč. O pár sekund později šel na trestnou lavici Moravčík a přesilovou hru téměř okamžitě využil po přestávce Erata Hynek Zohorna. Do konce zápasu v tu chvíli zbývalo 8 minut a sedmnáct sekund.

Plzeň ve zbytku zápasu hrozila především z protiútoků, Presinger ujížděl sám na Čiliaka, ale přestřelil. Gulaše zase vychytal brněnský brankář, okamžitě rozehrál a o pár sekund později musel zase Svoboda na druhé straně řešit obrovský závar.

Situaci svěřencům Libora Zábranského zkomplikoval Ondřej Němec, který necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny musel na trestnou lavici. Brňané to sice zkusili bez brankáře, ale vyrovnat nedokázali. Jejich 13zápasová série vítězství v play-off skončila porážkou 1:2.

Semifinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 52. H. Zohorna (M. Erat, Krejčík) - 22. Kracík (D. Sklenička, Kadlec), 24. D. Kindl (Kracík). Rozhodčí: Hodek, Hribik - D. Hynek, Zíka. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 3:1.

jgr, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme