Německo bude v plné sestavě, takže to budou kvalitní zápasy, tuší Plíšková před semifinále Fed Cupu

České tenistky se připravují na desáté fedcupové semifinále v řadě, ale vůbec poprvé jsou v nominaci jenom tři hráčky. I když slovo jenom bychom mohli dát do uvozovek, vybranou trojici kapitána Petra Pály totiž tvoří žebříčkově nejlepší reprezentantky - Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Barbora Strýcová.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková před 1. kolem FED Cupu proti Švýcarsku.

Karolína Plíšková před 1. kolem FED Cupu proti Švýcarsku. | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

S nadsázkou řečeno jde o svatou trojici českého ženského tenisu, Petra Kvitová byla jako jediná hráčka přímo na kurtu u všech pěti fedcupových titulů v éře kapitána Pály, Karolína Plíšková a Barbora Strýcová zase u dvou posledních rozhodujících výher.

„Těším se na Fed Cup. Hraje se o hodně, protože se hraje o to hrát finále doma a myslím, že to všechny holky vědí. Když budu mluvit za tyhle tři, tak odehrály a vyhrály ve Fed Cupu hrozně moc a určitě by si rády zahrály finále doma. Samozřejmě se to nemusí povést, ale vím, že se o to určitě poperou,“ těší kapitána Petra Pálu.

Němky půjdou do semifinále Fed Cupu proti Česku v nejsilnějším složení, nechybí Kerberová ani Görgesová

Číst článek

Všechny tři hráčky se teď potkávají při tréninku v pražské Stromovce, kde se snaží se co nejlépe připravit na fyzicky a možná i psychicky nejnáročnější část sezóny. Na zápasy na antuce, na které odehrají i fedcupové semifinále ve Stuttgartu.

„Na Fed Cup se těším jako vždycky. Ráda bych nastoupila na kurt a hrála zase zápasy za Česko. To, že je to ve Stuttgartu, je pro nás velká pomoc, protože tam pak zůstáváme na turnaj, takže se tam budeme moct i rozehrát. Německo bude v plné sestavě, takže to budou kvalitní zápasy, které se třeba na jiných turnajích ani nedají zahrát. Těším se a doufám, že parta bude opět dobrá,“ říká světová šestka Karolína Plíšková.

Parta kapitána Petra Pály se ještě o jednu hráčku rozšíří, ale najít ji teď není jen tak. S fedcupovým duelem koliduje kvalifikace zmíněného velkého turnaje ve Stuttgartu, na který by se některé tenistky rády dostaly. Některým zase překáží zdravotní problémy, jiné se z nich teprve snaží dostat jako třeba Lucie Šafářová, která by jinak nejspíš v nominaci byla.

Nemají jiného soupeře, na kterého by nevyzrály. Možné pražské finále proti sestrám Williamsovým je na obzoru

Číst článek

„To, že jsou teď holky tři, je dáno tím, že čekáme na informace o zdravotním stavu některých holek a o jejich dalším programu. Můžeme si dovolit až hodinu před losováním nahlásit čtvrtou hráčku,“ vysvětlil kapitán Petr Pála.

Ale některé věci už ví Pála dopředu ještě před cestou do Stuttgartu. V tamní hale se o víkendu 21. a 22. dubna utkají dost možná nejsilnější týmy posledních let.

„Němky budou hrát také v plné sestavě, takže to bude určitě skvělé utkání,“ naráží Petr Pála na sílu německých tenistek Angelique Kerberové či Julie Görgesové.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme