Čeští hokejisté i ve druhém zápase s Francií prohrávali 0:2, i napodruhé ale dokázali skóre otočit

Čeští hokejisté i ve druhém utkání proti domácí Francii v rámci Euro Hockey Challenge brzy prohrávali 0:2, i tentokrát se jim ale podařilo utkání otočit - po páteční výhře 5:2 tentokrát svěřenci trenéra Josefa Jandače zvítězili 6:2.

Cergy/Francie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Klepiš (vlevo) a Lukáš Radil (vpravo)

Česká hokejová reprezentace. | Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari | Zdroj: Reuters

Francouzi vstřelili první gól v sedmé minutě, kdy nejprve Bartošák skvěle vyrazil francouzský pokus, ale dostal se mimo brankoviště a Guillame Lecrec dorazil puk do sítě. Na 2:0 zvyšoval Jordan Perret, který najel do pásma a propálil českého brankáře. O chvilku později byl za nevybíravý zákrok vyloučen do konce zápasu Adam Musil. Český kontaktní gól přišel šest vteřin před konce, kdy se v přesilovce trefil David Kaše.

V polovině zápasu v obrovské šanci nepochopitelně selhal Lamperier, který nedokázal poslat puk do odkryté branky po chybě v české rozehrávce. A francouzský útočník mohl neproměněné šance litovat, protože o čtyři minuty později vstřelil vyrovnávací gól Tomáš Pavelka. A netrvalo to dlouho a český tým vedl. Robin Hanzl dorazil puk do sítě po průniku Davida Šťastného.

Na rozdíl dvou branek zvýšil pět minut po začátku třetí třetiny David Šťastný. A za osmnáct vteřin už to bylo 5:2 z pohledu českého týmu, když se prosadil Robert Kousal. Na konečných 6:2 pak upravil Michal Řepík.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme