Sparta zase ztratila vedení, Plzeň doma opět nevyhrála

Sparta zase ztratila vedení, Plzeň doma opět nevyhrála

Ligový šlágr mezi Plzní a Spartou skončil remízou 2:2. Letenští sice vedli o dvě branky, ale Západočeši nakonec dokázali vyrovnat. Největší radost tak má z remízy Slavia, která na lídra ztrácí šest kol před koncem už jen pět bodů.

Skóre ve Štruncových sadech otevřel již v deváté minutě hostující Václav Kadlec, a když o tři minuty přidal druhou trefu Srdjan Plavšič, nevypadalo to s Viktorií vůbec dobře. Plzni se ale po půlhodině hry podařilo zásluhou Řezníka snížit a krátce po změně stran vyrovnal na 2:2 Hořava. Oba góly Viktorie padly po rohových kopech, takže na bránění standardních situací mohou Pražané nadále pracovat.

Plzeň na jaře v domácím prostředí nevyhrála ani na čtvrtý pokus. Sparťané pro změnu natáhli venkovní sérii bez výhry na šest utkání a opět v Plzni nezvítězili. Naposledy se jim to podařilo v roce 2011. Ke všemu znovu potvrdili, kde mají největší slabinu. Již po několikáté se jim totiž nepodařilo udržet vedení a nakonec ztratili body.

24. kolo první ligy:

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 2:2 (1:2)

Branky: 30. Řezník, 52. Hořava - 9. V. Kadlec, 12. Plavšič. Rozhodčí: Proske - Paták, Kubr - Zelinka (video). ŽK: Krmenčík, Řezník, Hubník - M. Frýdek, Štetina, Nita, Hovorka. Diváci: 11.623 (vyprodáno).

Plzeň: Kozáčik - Havel, Řezník, Hubník, Limberský - Hrošovský, Hořava - Petržela (28. Zeman), Kolář (46. Bakoš), Kopic - Krmenčík (75. Chorý). Trenér: Vrba.

Sparta: Nita - Zahustel, Hovorka, Štetina, M. Frýdek - Kulhánek - V. Kadlec (74. Biabiany), Stanciu, Kanga, Plavšič (90. Sáček) - Šural (87. Lafata). Trenér: Hapal.