Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Výbuch motoru 10 km nad zemí: Okno vcuclo bankéřku a mámu dvou dětí! Zemřela v nemocnici

Autor: ljš - 
18. dubna 2018
08:48

Vracela se ze služební cesty ke svým dvěma dětem, už je ale neobejme. Manažerka banky Jennifer Riordan (43) zemřela při tragické nehodě letadla americké společnosti Southwest Airlines, kterému vybuchl motor, a podtlak ji téměř vytáhl rozbitým okénkem ven.

Letadlu Boeing 737, na jehož palubě bylo 143 cestujících a pět členů posádky, vybuchl ve výšce zhruba deseti kilometrů nad zemí levý motor. Část krytu pak rozbila okno, u kterého seděla Jennifer. 

Ostatním cestujícím se podařilo udržet zraněnou bankéřku v letadle, než letadlo nouzově přistálo ve Philadelphii. Jennifer byla rychle převezena do nemocnice, tam ale později zemřela. Její zranění byla příliš vážná.

Boj o život

Svědci uvedli, že jeden z pasažérů proběhl několik řad, aby Jennifer pomohl a vtáhl ji  zpátky. "Byla mimo letadlo. Nemohl to dokázat sám, tak mu pomohl další cestující a společně ji dostali dovnitř," řekl. "Od pasu nahoru už byla mimo letadlo," dodal další. Podle dostupných informací trvala záchranná akce asi dvacet minut.

Pak se pasažéři snažili vzniklou trhlinu ucpat, zatímco ostatní dávali vážně zraněné ženě první pomoc.

V letadle vládla podle cestujících obrovská panika. "Slyšela jsem ránu a pak vypadly kyslíkové masky. Všichni plakali a byli rozrušení. Bylo tam několik cestujících, kteří byli opravdu silní a křičeli na ostatní, že to bude dobré, že to zvládneme," uvedla Amanda Bourman, která seděla v zadní části letadla.

"Pamatuji si jen, že jsem držela ruku svého manžela a pak jsme se jen modlili a modlili a modlili. Mysleli jsme pochopitelně na naše dcery, doufali jsme, že je zase uvidíme a budeme je moci obejmout, aby nevyrůstaly bez rodičů," dodala.

Hrdinka

Za hrdinku je krom statečných cestujících označována také pilotka letadla Tammie Jo Shults, která i přes vážnou poruchu dokázala bez levého motoru přistát, a zachránit tak životy dalších cestujících a posádky. 

inocenta ( 19. dubna 2018 09:57 )

Ve zprávách expert řekl, že se taková věc předvídat nenechá, jde snad o únavu materiálu. Člověk také trpí únavou materiálume? Tedy bah života..... a doktor v tom zásadně nepomůže, snad jen údržbou se život i životnost můžeme prodloužit.Někdy to nestojí za nic, a stojí toještě moc peňazáí, takže je to na každém.

jity ( 18. dubna 2018 11:30 )

Vcuclo nevcuclo, škoda maminky dvou dětí. Hlavně, že včera tvrdili, že všichni přežili, chudák mladá žena.

ivoadler ( 18. dubna 2018 10:06 )

Měla by být vyznamenána. Svým tělem ucpala, i když zřejmě nechtíc, otvor a zabránila tak poklesu tlaku v letadle s následným udušením cestujících, eventuálně dalším "vcucnutím".

tomas.bouzek ( 18. dubna 2018 09:55 )

Takže pro pořádek. Nejsem sice expert NTSB, ale rozhodně to nevypadá na výbuch motoru. Jak vypadá a funguje motor CFM Intl. CFM56-7B22, jehož přední část se odchlípla při letu 1380 a zabila ženu. Podle fotografie to vypadá jednoznačně na únavu materiálu v oblasti, kde by se v žádném případě neměla objevit, tedy u vstupu nasávání. Boeing 737-700 patří Southwest Airlines a letěl z New Yorku do Dallasu, přičemž byl nucen nouzově sednout ve Philadelphii. https://www.youtube.com/watch?v=KjYw0GdRpm0&feature=share

bizon_pepa ( 18. dubna 2018 09:46 )

Ještě bych přidal, že okno nevcuclo, protože nevcucává. Vysvětlení pro autora. Paní "vycucnul" podtlak. Paní pak zřejmě zemřela na popáleniny a pro děti to musel být strašný šok.

Zobrazit celou diskusi