V Salzburgu se ráno srazily dva vlaky, nehoda si vyžádala 54 zraněných

Čtyřiapadesát lehce zraněných si v pátek brzy ráno vyžádala železniční nehoda při posunovacím manévru na hlavním nádraží v Salzburgu. Podle agentury APA se nehoda stala při spojování dvou nočních vlaků. Přesná příčina nehody je zatím nejasná.

Salzburg (Aktualizováno: 9:42 20. 4. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příčina nehody není zatím jasná, došlo k ní ale zřejmě při posunování vlaku.

Příčina nehody není zatím jasná, došlo k ní ale zřejmě při posunování vlaku. | Foto: Christian Hennig | Zdroj: Reuters

Posunovací lokomotiva měla podle jízdního řádu napojit vagony nočního vlaku z Benátek na vagony nočního rychlíku z Curychu. Souprava s lokomotivou přitom v 4.46 SELČ narazila do stojících vagonů expresu z Curychu do Vídně, řekl APA mluvčí rakouských drah Robert Mosser.

Na Karlovarsku se propadla železnice, vlaky mezi Kláštercem a Chebem nejezdí

Číst článek

Většina cestujících při nárazu pravděpodobně ještě spala. Zraněni byli podle prvních informací hlavně padajícími předměty. Ve 13 lůžkových i běžných vagonech bylo kolem 240 cestujících. „V obou částech vlaku jsme přitom zaznamenali zraněné,“ řekl Mosser.

O zasažené osoby se postarali pracovníci Červeného kříže a byly převezeny do okolních nemocnic. Ošetřena musela být i strojvůdkyně.

Mosser nepotvrdil informace rakouských médií, podle nichž se posunovací lokomotiva v momentě nárazu pohybovala rychlostí 25 kilometrů za hodinu. Policejní mluvčí Michael Rausch agentuře APA řekl, že vyšetřování převzala nehodová komise ministerstva dopravy a kriminální úřad. Mají objasnit, zda byla bezprostřední příčinou nehody technická závada, nebo lidská chyba.

Nezranění cestující mohli přestoupit do jiných vlaků. Podle rakouských drah ÖBB incident neměl dopady na ostatní cestující a lidi dojíždějící do práce v ranní dopravní špičce. O výši materiálních škod nejsou zatím k dispozici žádné informace.

Až čtyři desítky zraněných si v pátek ráno vyžádala železniční nehoda na hlavním nádraží v Salzburgu. | Foto: Christian Hennig | Zdroj: Reuters

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme