Suverénní Kometa slaví obhajobu titulu. Třinec porazila 4:1

Hráči Komety slaví po odpískaném konci | Zdroj: ČTK

Hokejisté Komety Brno vyhráli pátý finálový zápas play off proti Ocelářům Třinec a po výhře 4:1 v zápase i 4:1 v sérii mohou slavit obhajobu titulu. Za vítězstvím vykročili už v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Pro Brno jde o celkově 13. triumf v české a československé lize, což je rekord.

Třinec (Aktualizováno: 19:20 22. 4. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Za vítězstvím vykročili již v první třetině, kterou ovládli 3:0 a naznačili, že opakovaný útok na Masarykův pohár myslí skutečně vážně.

ONLINE: Třinec - Brno 1:4. Kometa slaví obhajobu titulu

Číst článek

Skóre otevřel už po 25 vteřinách dorážkou do odkryté branky Radim Zohorna, v deváté minutě zvýšil v přesilové hře Martin Nečas a pak ještě v oslabení udeřil Alexandre Mallet.

Stav zkorigoval v 50. minutě obránce Bohumil Jank, ale v čase 55:37 dovršil výsledek v power play nejlepší střelec play off Hynek Zohorna.

V čele historické tabulky šampionů nejvyšší soutěže se Kometa, která se loni vrátila na trůn po 51 letech, osamostatnila před Duklou Jihlava. Ta s 12 tituly krakovala od roku 1991. Zopakovat triumf dokázali Brňané jako první klub od roku 2007, kdy přebírala zlato druhý rok za sebou pražská Sparta.

Mistři extraligy 2017/2018 - Kometa Brno | Zdroj: ČTK

„Byla to hrozně těžká série, celé play off bylo hodně náročné, teď to ale pořádně oslavíme. Nic jsme neplánovali. Necháme to spontánně vyvinout, ale rozhodně si to užijeme,“ řekl po utkání kapitán Leoš Čermák, který mužstvo k obhajobě dovedl.

Kometa na rozdíl od loňské sezony musí nejemotivnější část oslav titulu absolvovat mimo Brno. Čtvrté rozhodující vítězství vybojovala v Třinci, kde také oslavy propukly bezprostředně po utkání.

S týmem v sektoru jásaly zhruba dvě stovky brněnských fanoušků, kterým hráči i trenéři z ledu alespoň na dálku posílali gesta vděku za podporu. Už na ledové ploše si hráči na úspěch přiťukli plechovkami piva.

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 1:4 (0:3, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 50. Jank (Polanský, Linhart) - 1. R. Zohorna (J. Hruška, O. Němec), 9. Nečas (Krejčík, M. Erat), 17. Mallet, 56. H. Zohorna (Nečas). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Ondráček, Pešek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5200 (vyprodáno). Konečný stav série: 1:4.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme