Aleš Loprais vyhrál rallye Morocco Desert Challenge. 'Je moc příjemné sbírat taková vítězství,' řekl

Aleš Loprais s kamionem Tatra vyhrál rallye Morocco Desert Challenge. Zkušený pilot ovládl v osmidenní náročné soutěži v Africe kategorii kamionů a byl nejrychlejší i v absolutním pořadí. Čtvrtý mezi kamiony byl Tomáš Vrátný, v kategorii automobilů skončil druhý Boris Vaculík, který nestačil jen na Jese Munka z Dánska.

Rabat Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vůz Aleše Lopraise

Vůz Aleše Lopraise | Foto: Archiv A. Lopraise

„Je to pro nás velké zadostiučinění. Přijeli jsme sem hlavně testovat a chtěli jsme po autě hlavně spolehlivost a rychlost. To vše se tady podařilo a vyhráli jsme,“ řekl Loprais.

Na letošní Rallye Dakar měl velké technické a nakonec do cíle nedojel. V Maroku ale tatra fungovala. „Představoval jsem si, že to z pohledu techniky bude horší. Chvíli nás trápily snímače, ale jinak to proběhlo v pořádku. Defekty samozřejmě k tak náročné soutěži patří. Za mě super. Těším se na pokračování,“ uvedl palubní mechanik Petr Pokora.

Lopraisovi k výhře pomohla i tři etapová vítězství. „Závod patří do naší mise Dakar 2019 a je moc příjemné sbírat taková vítězství. Bylo to velmi tvrdé africké dobrodružství, ale pro nás velmi úspěšné, protože je zlaté,“ dodal Loprais.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme