Kvitová znovu ztratila jen čtyři hry, v pražském čtvrtfinále se utká se Siniakovou

Tenistka Petra Kvitová zvládla hladce i druhý zápas na pražském antukovém turnaji WTA. Stejně jako v prvním kole povolila soupeřce jen čtyři hry, Rusku Vichljancevovou porazila 6:3, 6:1 a prošla do čtvrtfinále. Její příští soupeřkou bude Kateřina Siniaková po třísetové výhře nad Ruskou Alexandrovovou. Postupuje i Kristýna Plíšková, naopak vypadla Denisa Allertová.

Praha (Aktualizováno: 17:57 2. 5. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Foto: Vondrouš Roman | Zdroj: ČTK

Příští soupeřkou dvojnásobné vítězky Wimbledonu může být krajanka a osmá nasazená Kateřina Siniaková. Ta se v dalším utkání na centrkurtu ve Stromovce střetne s jinou Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou.

Sestry Plíškové, Petra Kvitová i Barbora Strýcová. Prague Open 2018 láká na tenisové hvězdy i krásné počasí

Číst článek

Hrát ve středu ještě budou Denisa Allertová s bývalou vítězkou US Open Samanthu Stosurovou z Austrálie a loňská finalistka turnaje Kristýna Plíšková se na závěr programu střetne s Číňankou Wang Čchiang.

Kvitová proti osmnáctileté Vichljancevové poprvé udeřila ve třetí hře. „Věděla jsem, co čekat, že do toho bude chodit razantně. Měla jsem štěstí, že jsem ji brejkla dřív a měla pak psychickou nadvládu,“ řekla druhá nasazená tenistka.

Druhý brejk přidala na závěr první sady a druhé už jasně dominovala. Hrála přes slabší bekhend 83. hráčky žebříčku. „Z forhendu mi to zabíjela a bekhend mi nepřišel tak silný, proto přes něj bylo příjemnější hrát,“ vysvětlila.

Zápas vyhrála Kvitová za necelou hodinu a do čtvrtfinále letos na okruhu WTA postoupila potřetí. V Petrohradu i v Dauhá si následně došla pro titul.

České čtvrtfinále

O postup mezi nejlepší čtyři hráčky turnaje se Petra Kvitová střetne s další Češkou Kateřinou Siniakovou, která po dvou hodinách a třech setech udolala svou tréninkovou partnerku Jekatěrinu Alexandrovovou 6:4, 3:6 a 6:3.

Osmá nasazená Siniaková hned v úvodu svou kamarádku a soupeřku v jedné osobě brejkla a za 40 minut získala první set, jenže od druhé sady začala Ruska, která dlouhodobě žije v Praze, hrát odvážněji. Sice znovu ztratia podání a prohrávala 1:3, jenže pak získala pět her v řadě a srovnala.

Přestřelka, ve které agresivně hrající Alexandrovová často zkoušela zahrávat vítězné míče, zatímco Siniaková byla trpělivější, gradovala třetím setem. Klíčová byla čtvrtá hra, kdy se hradecké tenistce opět podařilo sebrat podání Rusky. Po dvou hodinách a šesti minutách postoupila Kateřina Siniaková do čtvrtfinále výsledkem 6:4, 3:6 a 6:3. 

Třetí Českou, která se představila na centrkurtu ve Stromovce, byla Denisa Allertová, která nestačila na Australanku Samanthu Stosurovou a vypadla po výsledku 4:6 a 4:6. 

Českou tenistku stále lehce limitovalo nedávno zraněné rameno a jen těžko se proti technicky hrající Australance dostávala do šancí. O podání připravila soupeřku jen jednou na začátku druhého setu, pak ale dvakrát o svůj servis přišla a s turnajem se loučí. 

Jako poslední na hlavním dvorci postoupila Kristýna Plíšková, která je na vrcholu turnajového pavouka. Číňanku Wangovou porazila 6:4 a 7:6. 

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme