Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Američané získali druhou výhru, Dánsko přehráli bez potíží 4:0

Američané zvítězili i ve druhém vystoupení na mistrovství světa, ve skupině B porazili Dánsko s přehledem 4:0. Domácí výběr naopak vyšel naprázdno po úvodním úspěchu v podobě dvoubodového zisku proti držitelům olympijského stříbra Němcům. Čisté konto vychytal díky 20 úspěšným zákrokům Keith Kinkaid.

Utkání Dánsko - USA
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Seriál soubojů amerických favoritů s dánským brankářem Andersenem načal v osmé minutě Kane, ale proti hvězdě Toronta neuspěl. Na druhé straně se vyznamenal Kinkaid proti Larsenovi.

V 17. minutě se trefil parádně pod horní tyč obránce Butcher a Američané vedli. Zvýraznit náskok mohl Kane, jenže rozezvučel pouze tyč.

"Bylo nám dopředu jasné, že Dánové do zápasu půjdou nabuzení, zejména pak v prvních pěti deseti minutách. Myslím, že jsme si s tím skvěle poradili a odvedli dobrou práci. Hráli jsme jednoduchý hokej, neztráceli jsme puky a hráli jsme i mnohem ostřeji," porovnával útočník Cam Atkinson s úvodním duelem proti Kanadě, který rozhodl v nájezdech.

Zkraje druhé části měl zámořský celek k dispozici hru v početní výhodě a naplno ji využil. DeBrincat nejprve trefil tyč, ale pak vypálil od modré čáry Hughes, Ryan jeho ránu tečoval do Kreiderovy brusle a puk skončil v síti.

Seveřané pak hráli přes půl minuty pět na tři, ale gólu se nedočkali. Brzy poté naopak přidal další trefu Atkinson, když jeho teč sice Andersen chytil, ale na okamžitou dorážku už zareagovat nestihl.

V 35. minutě měl dánský gólman znovu štěstí, když mu i při Whiteově ráně pomohla branková konstrukce. Těsně před přestávkou si naopak se Stormovou dorážkou poradil Kinkaid.

Jeho neprůstřelnost mohli Dánové ukončit v úvodu třetí třetiny, kdy vzal na sebe koncovku přečíslení dvou na jednoho Frans Nielsen, ale mezeru v postoji amerického gólmana nenašel.

Výsledek pak v 55. minutě zpečetil Nick Jensen, který usměrnil za Andersenova záda střílenou přihrávku.

"Proti týmům, jako jsou Američané, není snadné hrát, když prohráváte. Ono to není snadné ani za vyrovnaného stavu, natož, když máte manko dvou nebo tří branek. Z toho se vyhrabat zpátky je strašně těžké. Bojovali jsme však až do konce a chtěli alespoň najít cestu, jak dát tak dobrému týmu gól. Ale když neskórujete, nemůžete vyhrát," řekl dánský útočník Nicklas Jensen.

Dánsko - USA 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Butcher (J. Gaudreau), 23. Kreider (D. Ryan, Hughes), 30. Atkinson (Kreider, N. Jensen), 55. N. Jensen (Butcher, P. Kane). Rozhodčí: Iverson (Kan.), Schukies (Něm.) - Kilian (Nor.), Sormunen (Fin.). Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 10 800.

Dánsko: Andersen - Lassen, Larsen, O. Lauridsen, J. B. Jensen, D. Nielsen, N. B. Jensen - N. Jensen, Regin, Bjorkstrand - Storm, F. Nielsen, Hardt - Madsen, Jakobsen, Kristensen - Bau Hansen, J. Jensen, Russell. Trenér: Jan Karlsson.

USA: Kinkaid - Martinez, C. Murphy, Butcher, N. Jensen, Oesterle, Pionk, Hughes - DeBrincat, Coleman, P. Kane - Kreider, D. Larkin, Atkinson - A. Lee, D. Ryan, J. Gaudreau - Gibbons, White, T. Thompson. Trenér: Jeff Blashill.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články