Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Vrba: Slavia byla lepší a hladovější. To by měl být titulek po zápase

Byl to zápas, na který bude chtít Plzeň co nejrychleji zapomenout. Viktoria v Edenu nedokráčela k vytouženému titulu a navíc proti Slavii předvedla obzvlášť bezkrevný výkon. Trenér Vrba ale své svěřence nechtěl příliš kritizovat a vyzval novináře, aby se koncentrovali na herní projev Slavie, který byl podle něj lepší a hladovější.

Trenér Plzně Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Pro nedůraz a nízkou agresivitu svých hráčů neměl Pavel Vrba vysvětlení. "Musíte se zeptat spíš hráčů, proč je Slavia silově přehrála. Já si to nevysvětluju nijak, jsem z toho pouze zklamaný," mrzelo po utkání trenéra Plzně.

Vrba ovšem nechtěl vysvětlit, jestli ho Slavia v něčem v zápase překvapila. "Slavia prostě hrála dobře, možná bych spíš vyzdvihl její výkon, kdybych byl novinář. To by měl být hlavní titulek zítřejších novin," doporučil kouč Viktorie. "Neřekl bych, že jsme nechtěli uspět, to by byla hloupost říct. Slavia ale byla v domácím prostředí za podpory domácích fanoušků hladovější."

Podle trenéra Slavie Jindřicha Trpišovského ovlivnilo výsledek zápasu z velké části to, že se jeho týmu podařilo eliminovat kreativní sílu Tomáše Hořavy a Pavla Hrošovského ve středu hřiště. Podle Vrby však nešlo jen o ně.

Slavia ve statistikách jasně kralovala. Na góly jsme měli být připraveni, mrzelo Vrbu

"Slavia byla důraznější a lepší ve středu pole. Nevím, jestli eliminovala hru Hrošovského s Hořavou, ale hlavně byla v osobních soubojích lepší, měla i odražené míče a to rozhodlo. Ale neříkám, že to bylo jen Hrošovským s Hořavou. Slavia celkově i ve statistikách jasně kralovala a to rozhodlo zápas," usoudil čtyřiapadesátiletý trenér.

Vrba byl rozmrzelý z prvního inkasovaného gólu. "Je škoda, že jsme dostali gól ze standardní situace, a ještě k tomu z malého vápna nohou. Na to jsme měli být připravení," vyčítal svým svěřencům.

Klíčový byl ovšem i druhý úder, který přišel krátce po standardní situaci domácích. "Byla tam situace, kdy jsme mohli vyrovnat, ale standardku jsme nerozehráli dobře a byl z toho pojišťovací moment pro Slavii. Pak už Slavia držela míč a kontrolovala hru," zhodnotil druhý poločas Vrba.

Dohnat nás může jen Slavia. Absence zvládneme, kádr je široký, myslí si Vrba

Šestibodový náskok Plzně na druhou Slavii ale Vrba stále považuje za komfortní. "Mít tři kola před koncem šest bodů není vůbec špatné, zvlášť když hrajeme ještě další dva zápasy doma. Je to jen na nás, potřebujeme uhrát čtyři body. Jenom Slavia by nás mohla dohnat, už nikdo jiný," upozornil plzeňský kouč.

Na příští zápas proti Slovácku ovšem Vrbovi budou chybět vykartovaní Roman Hubník a Milan Havel. Spolu se zraněním Davida Limberského by tak mohl být výběr hráčů pro Pavla Vrbu značně limitovaný.

Plzeňský kouč ale věří, že si s touto situací jeho tým poradí. "Máme dostatečně široký kádr, prostor dostanou i další hráči. Snad se uzdraví Dan Kolář, my to určitě vyřešíme a kádr je dostatečně šikovný na to, aby to zvládl," myslí si Vrba. Jak dlouhodobé bude zranění Limberského, ještě neví. "Nejsem vševěd, uvidíme, jestli to bylo tak vážné jako minule," uzavřel plzeňský kouč.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články