Česko má třetí nejvyšší platbu za jeden GB mobilních dat v Evropě. Žebříčku vévodí Belgie

Průměrná platba za jeden GB dat v mobilních sítích LTE je v Česku třetí nejvyšší v Evropě. Vede Belgie před Německem, kde vychází jeden GB na zhruba sedm dolarů, v Česku je to pět dolarů. Informace vyplývají z analýzy společnosti Point Topic za letošní první čtvrtletí.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Projekt Turistiáda - mobilní aplikace, která má motivovat seniory k pohybu (ilustrační foto).

Projekt Turistiáda - mobilní aplikace, která má motivovat seniory k pohybu (ilustrační foto). | Foto: Repro iROZHLAS.cz | Zdroj: Fotobanka Smartmockups.com

Za Českem následuje ve výši plateb přepočtených podle parity kupní síly Španělsko a Slovensko. Naopak mezi nejlevnější země s náklady hluboko pod jedním dolarem patří Finsko, Rakousko nebo Švýcarsko. 

Operátoři ve Finsku, Rakousku a Švýcarsku zároveň nabízí v průměru největší měsíční objemy dat v rámci tarifů. Ve Finsku je to v průměru 500 GB, v dalších dvou zemích mezi 400 a 300 GB. Česko na třetím místě odzadu nabízí v průměru méně než deset GB měsíčně.

Ve výši průměrného měsíčního tarifu patří Česko s 33 dolary k evropskému průměru. Nejdražší tarify jsou na Kypu a v Řecku, kde měsíční platba dosahuje více než 53 USD, nejméně, zhruba 25 dolarů, zákazníci platí v Lucembursku nebo v Itálii.

 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme