Je třeba přitvrdit v boji proti pašerákům lidí, shodl se Babiš s rakouským kancléřem Kurzem

Rakousko chce spolu s Českem prosazovat tvrdší boj proti pašerákům lidí a lepší ochranu vnějších hranic Evropské unie. Shodl se na tom český premiér v demisi z hutí ANO Andrej Babiš se spolkovým kancléřem Sebastianem Kurzem. Dočasné kvóty na přerozdělování migrantů podle nich situaci nezlepšily.

Vídeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) se spolkovým kancléřem Sebastianem Kurzem

Český premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) se spolkovým kancléřem Sebastianem Kurzem | Foto: AP Photo/Ronald Zak | Zdroj: ČTK

Řešení migrační krize podle Sebastiana Kurze nesmí Evropu rozdělovat, ale spojovat. A kvóty prý vyvolaly mezi členskými státy pouze zbytečné napětí. Zároveň dodal, že v tom Evropa nesmí nechat Řecko a Itálii samotné a proto se musí zaměřit na ochranu vnějších hranic.

Andrej Babiš zopakoval svůj známý postoj - kvóty nefungují a o tom, koho přes hranice pustí a kolik lidí to bude, musí rozhodovat pouze jednotlivé národní státy a ne většina, která je přehlasuje.

pan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme