Stanování před hradem, klobouky a tisíce turistů. Windsor kvůli Harrymu a Meghan ovládla svatební horečka

ČTK

raz

Královský hrad Windsor a jeho široké okolí dnes od časného rána ovládla horečka, která v poledne vyvrcholí svatbou prince Harryho s Američankou Meghan Markleovou. Jak tvrdí americká televize ABC, celý svět bude přikován k televizním obrazovkám. Spojené království svatbou žije a tisíce Britů od rána na místě očekávají slavnostní události, mnozí zahaleni do britské nebo americké vlajky.

Ulice v okolí hradu jsou zaplněné, policie a záchranáři jsou v pohotovosti a organizátoři okázalého představení dokončují poslední detaily ceremoniálu. Vojenská policie se speciálně vycvičenými psy prohledala trasu slavnostního průvodu a policisté prozkoumali odpadkové koše a kanály, kde by mohly být ukryty bomby. "Berkshire se změnil v pevnost," napsal dnes list The Daily Mail o anglickém hrabství, jehož je královský hrad součástí.

V úzkých uličkách Windsoru, který leží asi 30 kilometrů západně od Londýna, se bude podle odhadů tísnit na 100.000 zvědavců. Počasí svatebčanům přeje, meteorologové hlásí modré nebe. Teploty se mají pohybovat těsně nad 20 stupni Celsia, slunce bude svítit celý den.

sinfin.digital