Překvapení turnaje pokračuje dál. Švýcarsko porazilo Kanadu 3:2 a ve finále se utká se Švédskem

Překvapení turnaje, hokejisté Švýcarska, postoupili do finále, když porazili výběr Kanady 3:2. Kanada se tak utká o bronz se Spojenými státy. Švýcarské hokejisty čeká ve finále souboj se Švédskem.

Kodaň (Aktualizováno: 21:34 19. 5. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání mezi Kanadou a Švýcarskem

Utkání mezi Kanadou a Švýcarskem | Zdroj: ČTK

V druhém semifinále byli jasnými favority hráči s javorovým listem na dresu. Ti postoupili mezi nejlepší čtyři po bitvě s Ruskem. Švýcaři vyřadili jedny z favoritů a to Finy.

Utkání jsme sledovali online

Už od začátku utkání bylo zřejmé, že převahu bude mít kanadský výběr. Ten byl po většinu první třetiny před švýcarským gólmanem, ale změnu stavu to za následek nemělo.

Švýcaři byli aktivnější až ke konci první části a svou aktivitu dokázali i efektivně využít. Minutu a 19 sekund před koncem se ranou z mezikruží prosadil Tristan Scherwey.

Kanada se k odpovědi dostala až osm minut po začátku druhé třetiny. Ranou ke vzdálenější tyči a nad lapačku švýcarského brankáře se trefil Bo Horvat.

Hokejisté Švédska rozstříleli Spojené státy 6:0 a můžou stále obhájit mistrovský titul

Číst článek

Švýcarští hokejisté dokázali však záhy odpovědět. Při přesilové hře do prázdné brány doklepl puk od Kevina Fiala Grégory Hoffman a hráči helvétského kříže znovu vedli.

I ve třetí třetině se dočkali diváci v kodaňské Royal aréně další branky a opět to bylo za záda kanadského brankáře Darcyho Kuempera. Na 3:1 pro Švýcarsko zvyšoval znovu v početní výhodě Gaëtan Haas.

Kanaďané začali hrát tři minuty před koncem bez brankáře a tento risk se jim vyplatil. Po vytrvalém tlaku snižoval na 2:3 pro javorové listy Colton Parayko. Další trefu si ale kanadský výběr nepřipsal a do finále se tak probojovali Švýcaři.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme