Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Šafářová dohrála ve Štrasburku, Peschkeová sahá v Norimberku po deblovém titulu

Po tříměsíční pauze zaviněné nemocí skončila Lucie Šafářová na antukovém turnaji ve Štrasburku ve druhém kole. Nestačila na bývalou světovou jedničku ve čtyřhře Sie Šu-wej a osmé nasazené tenistce z Tchaj-wanu podlehla 2:6 a 3:6. To deblové vítězky nedávného turnaje v Praze Květa Peschkeová a Nicole Melicharová útočí v Norimberku na další titul.

Lucie Šafářová
zdroj: Reuters

Jednatřicetiletá Šafářová, nyní 54. hráčka světového žebříčku, startuje na generálce na grandslam French Open díky divoké kartě. Nehrála od února kvůli viróze, následné bakteriální infekci a bolestem kloubů.

V pondělí prožila vítězný návrat, poté co zdolala soupeřku ze čtvrté stovky žebříčku Rusku Marinu Melnikovovou 2:1 na sety. Dnes ale narazila na výrazně lepší soupeřku. Sie Šu-wej po čtyřech prohrách zdolala Šafářovou poprvé.

Dvaačtyřicetiletá Peschkeová s mladou americkou spoluhráčkou zdolaly 6:3, 6:2 rusko-slovenskou dvojici Aljona Fominová, Michaela Hončová a letos jsou potřetí v semifinále. V Praze ve Stromovce získaly trofej, ve Stuttgartu předtím finále prohrály.

Přípravné turnaje na Roland Garros výrazně ovlivňuje bouřlivé počasí. Kateřina Siniaková vede nad Véronicou Cepedeovou 1:0 na sety. Než začalo pršet, získala první sadu poměrem 7:5. Počasí ovlivňuje i další přípravné turnaje před Roland Garros. V Ženevě se Lukáš Rosol na kurt vůbec nedostal a na jeho souboj o čtvrtfinále proti Stevu Johnsonovi z USA dojde nejdříve ve čtvrtek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články