English

Nejpřekvapivější hráčka v semifinále French Open. Jelena Ostapenková zastupuje novou generaci hráček

iROZHLAS / Sport

V semifinále Roland Garros se utkají dvě oslavenkyně. Timea Bacsinszká bude slavit 28. narozeniny, její soupeřce Ostapenkové bude teprve 20. Zastupuje totiž silný ročník 1997.

More from iROZHLAS / Sport

Jun 1

Českým tenistům druhé kolo Roland Garros nesvědčilo. Po Noskové v něm vypadnul i Lehečka

iROZHLAS / Sport

Tenisté Jiří Lehečka a Linda Nosková vypadli na grandslamovém Roland Garros ve 2. kole. Čtvrtfinalista letošního Australian Open Lehečka prohrál jasně s Američanem Marcosem Gironem 2:6, 3:6, 2:6, osmnáctiletá Nosková nestačila na…

May 31

Krejčíková se Siniakovou třetí titul nepřidají. České deblistky končí na Roland Garros v prvním kole

iROZHLAS / Sport

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková třetí titul ve čtyřhře na tenisovém Roland Garros nezískají. Nasazené jedničky dnes na pařížské antuce nečekaně podlehly v 1. kole norsko-japonské dvojicí Ulrikke Eikeriová, Eri Hozumiová 6:3, 2:6, 2…

May 29

V prvním kole Roland Garros triumfoval Lehečka i Vondroušová, pětice českých tenistek končí

iROZHLAS / Sport

V pondělním programu Roland Garros postoupili z 1. kola Jiří Lehečka a Markéta Vondroušová. Český tenista jednadvacítku Jana-Lennarda Struffa z Německa 7:5, 1:6, 6:3, 3:6, 6:1, vylepšil si na pařížské antuce dosavadní maximum a příště…

Jun 6

Havlíčkovou po Roland Garros nejvíce potěšily gratulace od českých tenistek, jejím vzorem je Kvitová

iROZHLAS / Sport

Sedmnáctiletá tenistka Lucie Havlíčková zapózovala se svými dvěma trofejemi z juniorky Roland Garros v areálu svého klubu. V pražské Stromovce v sídle pražské Sparty často s úsměvem vzpomínala s dvoudenním odstupem na své tažení za titulem…

Jun 4

Havlíčková ovládla juniorku na Roland Garros, česká tenistka pak triumfovala i ve čtyřhře

iROZHLAS / Sport

Česká tenistka Lucie Havlíčková získala na Roland Garros juniorský titul ve dvouhře i ve čtyřhře. Ve finále singlu porazila dvakrát 6:3 Solanu Sierraovou z Argentiny a navázala na loňský titul krajanky Lindy Noskové. V deblu poté s…

Jun 7

Krejčíková si zahraje čtvrtfinále Roland Garros, česká tenistka v osmifinále smetla Stephensovou

iROZHLAS / Sport

Tenistka Barbora Krejčíková si poprvé v kariéře zahraje čtvrtfinále grandslamového turnaje ve dvouhře. V pondělním osmifinále antukového Roland Garros jasně přehrála Američanku Sloane Stephensovou 6:2 a 6:0.

Jun 6

Jízda Vondroušové na Roland Garros končí, česká tenistka podlehla Španělce Badosaové

iROZHLAS / Sport

Tenistka Markéta Vondroušová zakončila své působení na Roland Garros v osmifinále. Česká hráčka ve vyrovnaném nedělním duelu nestačila na Paulu Badosoaovou Gilbertovou ze Španělska a prohrála 4:6, 6:3 a 2:6.

Jul 9

Kvitová zažehnala potíže s bolavou rukou a vyhlíží Roland Garros i US Open

iROZHLAS / Sport

Tenistka Petra Kvitová se může vrátit na kurty. Svolení dostala po poslední návštěvě předního fyzioterapeuta Pavla Koláře, ke kterému v minulých týdnech pravidelně chodívala s bolavou levou rukou. Potíže zřejmě způsobila nadměrná zátěž z…

May 25

Slavné páry na Roland Garros. České deblistky budu v Paříži obhajovat titul

iROZHLAS / Sport

Už v pondělí začíná Roland Garros a Češi i na druhém grandslamu touží po trofejích. Největší šance by mohly být v ženské čtyřhře. Tři žebříčkově nejlepší deblistky na světě jsou Češky a navíc mají v Paříži na co navazovat.

Jun 9

Halepová se dočkala. Ve finále Roland Garros porazila Stephensovou a slaví první grandslamový titul

iROZHLAS / Sport

Rumunska tenistka Simona Halepová se po třech prohraných grandslamových finále dočkala konečně vítězství. Ve finále Roland Garros porazila Američanku Sloane Stephensovou 3:6, 6:4 a 6:1.

Jun 8

O finále French Open se utkají čtyři Češky, deblový titul má jen Sestini Hlaváčková

iROZHLAS / Sport

Na tenisovém Roland Garros se na jednom kurtu sejdou hned čtyři Češky. O postup do finále ženského deblu se v Paříži utkají páry Sestini-Hlaváčková, Strýcová a Krejčíková, Siniaková.

Jul 25

Zemřel vítěz Australian Open i Roland Garros. Mervynu Roseovi bylo 87 let

iROZHLAS / Sport

Bývalý australský tenista Mervyn Rose zemřel ve věku 87 let. Na kurtech zářil v 50. letech, kdy získal dva grandslamové tituly ve dvouhře.

Jun 12

Nadal je světovou dvojkou, Ostapenková se díky výhře na Roland Garros posunula o 35 míst

iROZHLAS / Sport

Za Brita Murrayho se na druhé místo dotáhl vítěz z Paříže Rafael Nadal, na Angelique Kerberovou dotahuje z pozice dvojky Rumunka Simona Halepová. Výrazně si pomohla i překvapivá vítězka Ostapenková.

Jun 10

Roland Garros má překvapivou vítězku. Stala se jí nenasazená Jelena Ostapenková

iROZHLAS / Sport

Teprve 20letá lotyšská teniska se stala první nenasazenou vítězkou French Open po víc jak 30 letech. Ve finále porazila Simonu Halepovou z Rumunska 4:6, 6:4 a 6:3.

Jun 8

French Open zná první finalistku. O titul si zahraje Jelena Ostapenková

iROZHLAS / Sport

Ostapenková si zahraje první grandslamové finále ve své kariéře. 20letá Lotyška dokázala v semifinále porazit Timeu Bacsinszkou ve třech setech 7:6, 3:6 a 6:3.

Jun 8

Nejpřekvapivější hráčka v semifinále French Open. Jelena Ostapenková zastupuje novou generaci hráček

iROZHLAS / Sport

V semifinále Roland Garros se utkají dvě oslavenkyně. Timea Bacsinszká bude slavit 28. narozeniny, její soupeřce Ostapenkové bude teprve 20. Zastupuje totiž silný ročník 1997.

Jun 6

V juniorské kategorii je Roland Garros nejtěžší turnaj, říká čtveřice českých dorostenců

iROZHLAS / Sport

Nebývale vysoký počet českých juniorů dorazil na tenisový grandslam do Paříže. Talentovaní dorostenci už jsou ve hře pouze v soutěžích deblistů, protože v singlu všichni vypadli.

Sep 3

Česká tenisová jednička Plíšková může na US Open dosáhnout na životní grandslamový výsledek

iROZHLAS / Sport

Už čtyři roky čeká na velký grandslamový výsledek, a právě dnes by na něj mohla dosáhnout. Tenistka Karolína Plíšková bude hrát na US Open v New Yorku s Ruskou Pavljučenkovovou o postup do osmifinále grandslamového turnaje, ve kterém ještě…

Jun 6

Francouzi fandí Lucii Šafářové. Na Roland Garros ji čeká finále se Serenou Williamsovou

www.rozhlas.cz

Česká tenistka Lucie Šafářová bude dnes odpoledne ve finále francouzského Roland Garros bojovat s Američankou Serenou Williamsovou. Dosud vítězné tažení turnajem, které Šafářová předvedla, vzbudilo ve Francii velké ohlasy a podle mnohých…

Jun 3

V semifinále ženské čtyřhry nastoupí na French Open tři české tenistky

www.rozhlas.cz

Zajímavé složení má z českého pohledu semifinále ženské čtyřhry na grandslamovém French Open. V něm se střetne česká dvojice Hlaváčková – Hradecká s českoamerickým párem Šafářová – Matteková-Sandsová.