Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Žralok z Chorvatska byl natočen u Korčuly! Cestuje mezi Makarskou a pobřežím ostrova

Žralok z Chorvatska byl natočen u Korčuly! Cestuje mezi Makarskou a pobřežím ostrova
Zdroj: YouTube
video
Žralok mako, který byl skupinou turistů spatřen a natočen u letoviska Makarska, se velmi pravděpodobně přesunul. Odplaval k ostrovu Korčula, který se od letoviska nachází zhruba 35 kilometrů vzdušnou čarou. I tam byl všímavými turisty natočen. Vypadá to ale, že si vybral svou pravidelnou trasu a po několika dnech se opět vrátil na místo, kde byl spatřen poprvé.

Turisté, kteří se rozhodli strávit svou dovolenou na Makarské riviéře v Chorvatsku, zažili pořádný šok. Německý turista Michael Braun při plachtění natočil žraloka, který byl později identifikován jako žralok mako, který je lidem nebezpečný.

S největší pravděpodobností se ten samý žralok následně přesunul k ostrovu Korčula, i tam byl všímavými turisty zachycen na video. Dle informací chorvatských webů se na tomto místě však žralok dlouho nezdržel a odplaval zase zpět k Makarské riviéře

Žralok mako je velmi rychlý, dokáže plout rychlostí až 70 kilometrů v hodině a dosahuje délky obvykle až 290 centimetrů. Je veden jako člověku nebezpečný, nicméně od roku 1900 až dodnes bylo zaznamenáno jen 9 nevyprovokovaných útoků tohoto žraloka, z nichž pouze jeden byl smrtelný. Turisté se jeho výskytem v moři sice od koupání odradit nedali, opatrnost je ale určitě na místě.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy