Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Ivana Gottová zveřejnila parte Karla Gotta: Nezemřel jsem, neboť vím, stojí v něm

Ivana Gottová zveřejnila parte Karla Gotta: Nezemřel jsem, neboť vím, stojí v něm
Zdroj: archiv
+ Dalších 10 fotografií
PARTE
Pozůstalí po Karlu Gottovi (+80) zveřejnili parte, které umístili na jeho oficiální webové stránky. Kromě místa konání pohřbu je na něm uveden citát, v němž stojí, že Mistr nezemřel...

"Nezemřel jsem, neboť vím, že budu žít stále v srdcích těch, kteří mě milovali..." stojí v parte, pod kterým je podepsána manželka pěvecké legendy Ivana s dcerami Charlotte Ellou a Nelly Sofií, Gottovy dcery Dominika a Lucie a vnuci Vojtěch a Jan. Jde o citát Františka Hrubína.

Veřejnost se může s Mistrem přijít rozloučit do Paláce Žofín na pražském Slovanském ostrově v pátek 11. října od 8 do 22 hodin. „Rakev bude vystavena se státními poctami ve Velkém sále, za účasti čestné stráže Armády České republiky. Lidé budou moci k rakvi položit květinové dary a zapsat se do kondolenční knihy,“ uvedla rodina v prohlášení.

Zádušní mši za Gotta odslouží kardinál Dominik Duka (76) a začne v sobotu 12. října v 11 hodin v katedrále sv. Víta. „Rakev bude vystavena na katafalku se státními poctami. Ceremoniálu se zúčastní příslušníci Hradní stráže. Přístup do katedrály je pouze na zvláštní pozvánku,“ stojí dále v prohlášení.

Od jeho smrti se pietním místem stal prostor před vilou na pražské Bertramce. Je tam umístěno více než 33 tisíc svíček od lidí a každý den tam stále proudí davy lidí. Podle slov premiéra Andreje Babiše by se mohlo pohřbu Gotta zúčastnit až 300 tisíc lidí.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy