Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Dát sbohem Gottovi se chystá až 300 tisíc lidí: K ostatkům Mistra se dostane jen málokdo

Dát sbohem Gottovi se chystá až 300 tisíc lidí: K ostatkům Mistra se dostane jen málokdo
Zdroj: Facebook
+ Dalších 10 fotografií
VAROVÁNÍ
Každý, kdo zvažuje, jestli půjde v pátek vzdát hold svému oblíbenému zpěváku Karlu Gottovi (†80), by měl vědět, že s největší pravděpodobností zažije zklamání. Ne každý totiž z časových důvodů nejspíš dostane příležitost poklonit se jeho ostatkům.

Původní předpoklady hovořily o tom, že se v pátek, kdy bude rakev Mistra vystavena od osmi do dvaadvaceti hodin, do Paláce Žofín chystá poklonit jeho památce sto tisíc lidí. Premiér Andrej Babiš (65) dokonce hovoří o tři sta tisících. Jenže i kdyby platilo podstatně nižší číslo, stejně se zdá, že mnoho lidí bude čekat na šanci vzdát zpěvákovi hold jen marně.

Dospět k tomu lze lehkými kupeckými počty. Lidé budou mít celkem 50 400 sekund na to, aby se s Mistrem osobně rozloučili. A kdyby každý z nich strávil před rakví šest sekund (méně se moc čekat nedá, navíc mezi účastníky bude řada seniorů a ty opravdu není možné popohánět jako domácí zvěř), dostane se tak na pouhých 8 400 lidí, tedy necelou dvanáctinu ze sta tisíc, a pětatřicetkrát méně lidí, pokud jich přijde opravdu 300 tisíc.

Počty

I kdyby pořadatelé nakonec truchlící lidi přece jen pietně pobízeli k rychlejšímu postupu a každý měl pouhou sekundu na letmý pohled (pomalu ani na úklonu ostatkům by to nestačilo), dojde sotva na polovinu (v případě tří set tisíc lidí na šestinu) čekajících. Organizátoři by mohli zvolit i takovou formu, při níž by šlo vedle sebe vždy šest smutných fanoušků Karla Gotta, ale ti dál od rakve by na ni už neviděli a celé by to působilo velmi nedůstojně.

Kdo se tedy spokojí s přímým přenosem v televizích nebo na internetu, ten určitě neprohloupí. Pokud by se totiž na místo vydal osobně, nejspíš by nemusel mít štěstí.

Navíc v ten den se v Praze pořádá hned dalších několik davových událostí, kvůli nimž je lepší se nejen centru hlavního města vyhnout velkým obloukem.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy