Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pohřeb Karla Gotta rozhádal Česko: Fotit se s Mistrovou rakví je neuctivost a ostuda

+ Dalších 27 fotografií
Veřejné rozloučení s Karlem Gottem na pražském Žofíně je v plném proudu. Do paláce na Slovanském ostrově proudí davy lidí a fronta, ve které čekají desítky tisíc lidí, se táhne několik kilometrů. V sále, kde je vystavena rakev s ostatky zpěváka, které dominuje obrovské srdce z růží od manželky Ivany, se naposledy loučí truchlící fanoušci. Někteří si na památku dělají selfie s rakví, což mnozí považují za nepatřičné a k Mistrově památce neuctivé.

V sále paláce na Žofíně jsou stále davy lidí, kteří chtějí dát legendárnímu zpěvákovi poslední sbohem. U jeho rakve se někteří fanoušci i fotí a pořizují si s Karlem Gottem selfie. V komentářích na sociální síti se ale rozpoutávají bouřlivé diskuze o tom, zda je focení si selfíček s rakví uctivé.

Některým to doslova leží v žaludku. "Lidé by měli mít rozum a úctu a pamatovat si ho nejlépe jak mohli.. Už teď mi přijde nechutné jak si lidé fotí rakev...přijde mi to neuctivé," napsala svůj názor jedna z komentujících. S tím souhlasí i řada dalších. "Přijdou bez kytky... ruce v kapsách, a jediný, co se tam děje, je focení rakve, to bych ihned zakázala, to je rozloučení s úctou," napsala s rozhořčením nad chováním některých lidí další diskutující.

Mnozí se stále nemohou vyrovnat s tím, že rakev, která byla na Žofín přivezena před šestou ranní, zůstala uzavřená.. Spousta fanoušků si myslela, že Karla Gotta naposledy spatří, jenže po vstoupení do sálu je čekalo zklamání. To v řadě lidí vyvolává otázku, zda vůbec ostatky zpěváka v rakvi leží. "Lidé, vy jste si fakt jako mysleli, že ho uvidíte? Otázkou je, zda tam ostatky vůbec jsou," napsala jedna z fanynek do diskuze.

Poslední rozloučení s Karlem Gottem sledujeme minutu po minutě. Na průběh se můžete podívat ZDE.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy