Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024

V Belgii žena nakazila koronavirem kočku: Zvíře mělo dýchací a zažívací potíže

V Belgii žena nakazila koronavirem kočku: Zvíře mělo dýchací a zažívací potíže
Zdroj: profimedia.cz
+ Další 3 fotografie
Koronavirus
Novým typem koronaviru se mohou nakazit také zvířata. Belgické úřady oznámily, že zaznamenaly přenos z člověka na domácího mazlíčka. Nemoc Covid-19 byla pozitivně testována kočce, která měla zažívací a dýchací potíže.

Nebezpečný koronavirus se může přenést i na zvířata. První pozitivní testy u zvířat se objevily v Hongkongu, kde se Covid-19 potvrdil u dvou psů. Psi žili s infikovanými lidmi, ovšem neměli žádné příznaky nemoci.

Nově se nákaza potvrdila u belgické kočky, na což přišli výzkumníci z lékařské fakulty univerzity v Lutychu. Podle Federální agentury pro bezpečnost potravinového řetězce (AFSCA) se kočka potýkala s přechodnými dýchacími a zažívacími potížemi.

Belgičtí experti předpokládají, že není důvod se domnívat, že by kočky či psi mohli koronavirem nakazit člověka. "Je to extrémně vzácný úkaz, z něhož nevyplývá, že by zvířata mohla předat virus člověku," komentoval francouzský deník Le Monde.

AFSCA doporučila, aby chovatelé jednali se svými mazlíčky se zvýšenou opatrností. "Vyhýbat se těsnému kontaktu s nimi... umývat si ruce po manipulaci s jakýmkoli zvířetem, nenechat jej, aby vám olizovalo tvář," napsala agentura.

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy