Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024

Velikonoční projev Zemana: Obětovat zdraví za ekonomiku je zhovadilost, s promořením nesouhlasím

Miloš Zeman vyzval Čechy k solidaritě.
Zdroj: Se souhlasem FTV Prima/CNN Prima News
+ Další 3 fotografie
velikonoční projev
Prezident Miloš Zeman (75) pronesl v neděli v České televizi velmi stručný televizní velikonoční proslov. Jeho projev netrval déle než tři minuty a Zeman v něm nezapomněl zmínit hned několik důležitých věcí. Podle Zemana je naše společnost zraněná a potřebuje uzdravit. Se vším respektem k náměstku ministerstva zdravotnictví Romanu Prymulovi však řekl, že s promořováním nesouhlasí a obětovat zdraví za ekonomický růst je dle prezidenta zhovadilost.

Velikonoční projev

"Vážení a milí spoluobčané, pan kardinál Dominik Duka mne požádal o vystoupení při příležitosti velikonočních svátků. Rád jsem mu vyhověl. Dnes nebudu mluvit o ekonomice, nebudu mluvit o politice, a dokonce ani o koronaviru. Budu mluvit o naději, protože Velikonoce jsou poselstvím naděje. Jsou příběhem zmrtvýchvstání a vzkříšení, ale jsou také návratem jara. Naše společnost samozřejmě není mrtvá, ale je zraněná, a my všichni bychom ji měli uzdravit. Nemůžeme ji uzdravit nenávistí, která se někdy objevuje na sociálních sítích, ale můžeme ji uzdravit přátelstvím, láskou, vzájemnou sympatií, solidaritou a sounáležitostí," řekl Miloš Zeman (75) ve stručném projevu v České televizi.

"A právě o to bych vás chtěl poprosit. Mějme lásku vůči dětem, které jsou naší budoucností. Mějme lásku vůči nám, starým lidem, vzhledem k tomu, že už vzpomínáme na naši minulost. A úcta k naší minulosti je součástí národního povědomí. Kdysi jsem navštívil Kralice a tam je památník tamní Bible kralické, a ten památník je ve tvaru rozevřené knihy a na něm jsou pouze tři slova - Bůh láska jest. A proto bych vám všem chtěl popřát víru, naději a lásku," dodal.

Obětovat zdraví za ekonomiku je zhovadilost, s promořováním nesouhlasím

Miloš Zeman v nedělním pořadu Partie v televizi Prima sdělil, že by se neměly obětovat životy lidí kvůli ekonomickému růstu. S promořováním prezident nesouhlasí a je pro dodržování současných přísných opatření.

„Obětovat zdraví za ekonomický růst je zhovadilost. Ztratíme možná tři měsíce, ale zachráníme mnoho lidských životů,“ řekl Zeman. „I když si velmi vážím profesora Prymuly, a ta úcta je dána i úmyslem nejvyššího státního vyznamenání, tak v tomto případě se přikloním k principu předběžné opatrnosti,“ vyslovil názor na promořování.

„Náš plán by měl být pokračovat v tom, co se tady úspěšně dělá, protože už dnes víme, že ta epidemie ustupuje,“ dodal.

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy