Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Poslední týdny Mariána Čišovského: Jen ležel a mrkal očima, věřil, že se najde lék

Poslední týdny Mariána Čišovského: Jen ležel a mrkal očima, věřil, že se najde lék
Zdroj: Facebook.com
+ Dalších 9 fotografií
krutý osud
Fotbalista z plzeňské Viktorky Marián Čišovský (†40) prohrál dlouholetý boj se zákeřnou a nevyléčitelnou nemocí zvanou ALS. 6 let se denně probouzel s tím, že musí vydržet další den s rozvíjející se chorobou a stále mu zůstával úsměv na rtech. Ti nejmilovanější zůstali vedle něj, když odcházel. Zdroj blízký rodině přiznal, že jeho poslední týdny byly naprosto úmorné pro něj i rodinu...

Kromě plzeňského fotbalového klubu Viktoria si své vytrpěla hlavně rodina Mariána Čišovského, který v neděli nad ránem prohrál svůj zápas se zákeřnou nemocí ALS, která ho postupně zbavovala jakékoliv možnosti fungovat jako normální zdravý člověk. Zdroj blízký rodině pro CNN Prima News prozradil, že Marián stále věřil, že se najde lék na nevyléčitelnou chorobu, na kterou v podobném věku zemřel i Stanislav Gross

V posledním stádiu jen ležel a mrkal

Marián zemřel doma a byl obklopený svými milovanými. Manželka Martina, která s ním byla od samého začátku až do hořkého konce, a jejich tři děti - dcerka Tina a synové Maroš s Martinem. Manželé by letos oslavili krásné 15 výročí, ale osud fotbalistovi nepřál. Zdroj přiznal, že to bylo pro všechny velmi složité.

"Poslední měsíce už to bylo pro všechny velmi, velmi kruté. Marián už nemohl vůbec nic. Jenom ležel a mrkal očima," popsal blízký jeho zdravotní stav a dodal něco, z čeho mrazí. "Je strašný, co řeknu, ale pro všechny je to svým způsobem vysvobození. Všichni si prožili doslova peklo," oznámil zdroj pro CNN Prima News. Doplnil, že v posledním stádiu se vše zdálo jako věčnost.

Věřil, že se najde lék a dostane se z toho

"Pořád věřil, že se najde nějaký lék, že to dobře skončí. Tu strašlivou diagnózu si snažil nepřipouštět. Pár měsíců nazpět už ale tušil, že to nevyhraje. To poslední a nejhorší stadium trvalo strašně dlouho. Smekám před ním, jak to zvládal, smekám před jeho manželkou Martinou, která o něj do posledního okamžiku pečovala s neskutečnou láskou a obětavostí," zakončil blízký rodiny.

Smrt velkého bojovníka a kamaráda zasáhla i jeho kolegy z řad sportovců. Například Daniel Kolář sdílel fotku ze šaten, kde se culí i s Mariánem. Napsal jen "díky", čímž se dá vyjádřit vše. I David Limberský pustil žal ven a přidal Mariána fotku, ke které připsal, ať dohlédne na Františka Rajtorala a Davida Bystroně, kteří spáchali sebevraždu.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy