Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Novým ministrem zdravotnictví bude Roman Prymula: Do funkce ho navrhl Babiš

Roman Prymula je aktuálně jeden z nejoblíbenějších postav na politické scéně.
Zdroj: profimedia
+ Dalších 6 fotografií
funkce
V pondělí ráno oznámil Adam Vojtěch (33) svou rezignaci na funkci ministra zdravotnictví. Už dopoledne pak má premiér Andrej Babiš (66) oznámit, že novým ministrem zdravotnictví bude někdejší šéf Ústředního krizového štábu Roman Prymula (56).

Adam Vojtěch v pondělí ráno, před naplánovaným jednáním vlády ohledně krizového štábu, rezignoval a opouští svou funkci ministra zdravotnictví. Předseda vlády Andrej Babiš má v rukou Vojtěchovu rezignaci a už oznámil, že na jeho post navrhl Romana Prymulu

„Moc děkuju Adamu Vojtěchovi za práci, kterou na zdravotnictví vykonal. Je to slušný, poctivý a velmi pracovitý člověk. Jsem přesvědčen, že kdyby veškerou svou energii nemusel vydat na boj s koronavirem, jednou by se na něj vzpomínalo jako na nejlepšího ministra zdravotnictví,“ vyjádřil se Babiš k rezignaci ministra zdravotnictví.

Vojtěch se i nadále bude věnovat zdravotnictví. „Přišel jsem na ministerstvo zdravotnictví s úkolem, abych prosadil systémové změny. Nicméně epidemie koronaviru mi je neumožňuje dokončit,“ přiznal na brífinku.

Nový ministr zdravotnictví

Novým ministrem zdravotnictví by měl být bývalý šéf Ústředního krizového štábu. Andrej Babiš se rozhodl pro bývalého šéfa Ústředního krizového štábu Romana Prymulu. Toho pravděpodobně ještě dnes jmenuje Miloš Zeman Do funkce by měl být uveden Prymula v úterý.

„Navrhnul jsem panu prezidentovi na post ministra zdravotnictví pana profesora Romana Prymulu. Pan prezident mi slíbil, že mému návrhu dnes vyhoví, tak aby mohl být nový ministr zdravotnictví uveden zítra do úřadu,“ napsal premiér na Twitter.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy