Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Šéf na grilu kvůli covidu: Zdeněk Pohlreich se prý nechal přednostně očkovat, absurdní, říká

Zdeněk Pohlreich údajně dostal přednostně vakcínu
Zdroj: FTV Prima
koronavirus
Zdeněk Pohlreich (63), kterého si televizní diváci zamilovali především v pořadu Ano, šéfe, ale i v mnoha dalších kulinářských relacích, se podle zjištění Seznam Zpráv nechal na začátku ledna přednostně očkovat proti covidu. Vakcínu dostal ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze, webu to potvrdila mluvčí Marie Heřmánková.

Oblíbený televizní kuchař, známý šéf a gastronom Zdeněk Pohlreich byl podle zjištění webu Seznam Zprávy očkován proti nemoci covid-19. Vakcínu měl dostat během prvního lednového týdne, což potvrdila mluvčí Všeobecné fakultní nemocnice Marie Heřmánková.

„Pan Pohlreich byl v naší nemocnici naočkovaný hned na začátku ledna. Naočkovaný byl vakcínou z druhé dodávky, kterou se u nás očkovalo,“ řekla Heřmánková. „Vytvářeli jsme vlastní seznamy, kde byli zdravotníci z první linie, kteří se dostávají do kontaktu s covidovými pacienty, ale vše se rozbíhalo volněji a seznamy nebyly plné ze strany našich zdravotníků,“ dodala.

Pohlreich byl jedním z náhradníků a o očkování prý projevoval obrovský zájem. „Hlásil se o to aktivně, jestli by dávku mohl dostat. A když se zjistilo, že zbyla, tak zavolali jemu,“ řekla mluvčí. Známému kuchaři k očkování dopomohla i jeho pomoc zdravotníkům.

Restaurace šéfkuchaře Pohlreicha během první vlny koronaviru vařily téměř 2000 jídel denně pro lékaře, záchranáře, či hygieniky. Stravu dodávaly i do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, kde očkování proběhlo. „Dostal se k tomu také tím, že komunikuje s nemocnicí, on vlastně se o nás staral a po celou dobu tady dodával určitou část obědů, takže věřím tomu, že potom se mohl optat, jestli se může dostat k vakcíně,“ vysvětlila Heřmánková.

Absurdita

Seznam Zprávy kontaktovaly Zdeňka Pohlreicha s dotazem, zda se nechal očkovat. „Absurdní, naprosto absurdní,“ řekl do telefonu. Zazněla i otázka, zda trpí nějakým onemocněním, kvůli kterému by dostal vakcínu dřív. „Jsem kardiak, ale to s tím nesouvisí,“ odvětil.

Marie Heřmánková dále zdůraznila, že přísný šéfkuchař nebyl jediný, kdo byl očkovaný. „Takových lidí mohlo být začátkem ledna více, protože se lidé o možnost dostat se na ten seznam náhradníků zajímali aktivně. A to byl případ i pana Pohlreicha,“ doplnila s tím, že dávky vakcíny bylo třeba zužitkovat.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy