Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Hvězdy pláčou pro Hanu Hegerovou: Bílá, Farna, Háma a další poslali legendě vzkaz do nebe

Hvězdy pláčou pro Hanu Hegerovou: Bílá, Farna, Háma a další poslali legendě vzkaz do nebe
Zdroj: Profimedia/Se souhlasem Ewy Farné/koláž eXtra.cz
+ Další fotografie
Hana Hegerová
Dnešní den je zvláště pro hudební průmysl velmi smutný, protože ho navždy opustila královna československého šansonu Hana Hegerová (†89). Jak na její odchod zareagovaly prostřednictvím sociálních sítí celebrity českého a slovenského šoubyznysu?

Zpráva o úmrtí talentované šansoniérky Hany Hegerové (†89) zasáhla nejednoho člověka. Na sociálních sítích se k její smrti začaly vyjadřovat také známé osobnosti české a slovenské scény. Jednou z nich byla zpěvačka Lucie Bilá (54), která na Instagram přidala kromě jejich společné fotografie, na níž byly obě mladší, také dojemnou zprávu: „Legenda, ikona, královna československého šansonu, velká dáma, úžasný člověk to vše byla Hana Hegerová... Je mi to moc líto... Budete mi chybět.”

K smutnému úmrtí se vyjádřila na webu Blesk.cz také herečka Dana Morávková (49): „Po celou dobu, co jsem vdaná za Petra Maláska, byla paní Hegerová součástí naší rodiny a žila jsem jejími písničkami. Věděli jsme, že jednou odejde, ale přáli jsme si, aby to bylo co nejdéle. Je mi to strašně moc líto.“ Petr Malásek (56) byl mimo jiné zpěvaččin dlouholetý kamarád, ale hlavně muzikant a klavírista, který ji doprovázel na koncertech. Proto ani jeho nenechala smrt Hegerové chladným: „Prožil jsem s ní čtyřiadvacet nejkrásnějších let mého života. Myslím, že za některé lidi už nikdy nebude náhrada – a paní Hegerová k nim patřila. Měla požehnaný věk a naplněný život, ale stejně je to zpráva, na kterou není člověk nikdy připravený.“

I další celebrity vzpomínají

Kromě Lucie Bílé nebo Dany Morávkové zavzpomínala na významnou šansoniérku i zpěvačka Ewa Farna (27), která přidala jednoduchý popis: „Sbohem paní zpěvačko” s hashtagem #ZemrelaHanaHegerova. Herec a moderátor Aleš Háma sdílel na Instagramu fotografii Hany Hegerové, přidal její dojemnou píseň Mapa Lásky a napsal: „Dneska je smutnej den, Díky za všechnu tu krásu, Klidnej let a pokojný spočinutí.”

Dojemnou vzpomínku nezapomněla napsat ani slovenská zpěvačka Jana Kirschner (42). „Milá Hana Hegerova, ako velmi tu budeš chýbat. Ty si bola iná, svoja... Ale to nás na teba najviac priťahovalo. Pozerala som sa na tebe ako mladé dievča,” napsala na Instagram stories a připojila pomalou píseň Stín stíhá stín z roku 1987 ve spolupráci s Richardem Müllerem.

Naopak herečka Hana Vagnerová (38) se rozhodla, že ke vzpomínce na Instagram zvolí místo smutné písně raději nějakou radostnější a veselejší. Proto vybrala skladbu Tak abyste to věděla, kterou Hegerová nazpívala v roce 1964 společně s Karlem Gottem (†80) a Waldemarem Matuškou (†76). K písni napsala jednoduchý ale jasný vzkaz: „Ach ne, díky za vše. R.I.P.”

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy