Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Hromadná nehoda na D5: Srazilo se 20 osobních a 16 nákladních aut

Nehoda na dálnici D5: Srazilo se 15 aut a 10 kamionů!
Zdroj: Policie ČR
Nehoda

Na dálnici D5 se stala hromadná nehoda, u níž zasahují hasiči i zdravotníci. Zřejmě vinou miomořádně špatného počasí se tam mělo srazit patnáct osobních aut a deset nákladních, informovali hasiči na Twitteru.

Dálnice D5 se stala dějištěm děsivé dopravní nehody. K hromadné srážce došlo u obce Žebrák na 33. kilometru. „Na místo vyjely jednotky HZS Beroun a Hořovice a SDH Komárov a Zdice. Zároveň byli o spolupráci požádáni hasiči z Plzeňského kraje. Podle prvotních informací došlo ke střetu zhruba deseti nákladních aut a patnácti osobních,” napsali hasiči na Twitter. Policie uvádí, že se srazilo až 40 aut. Důvodem dopravního neštěstí byla zřejmě sněhová bouře.

Dálnice je uzavřena

V současné chvíli je kvůli této nehodě uzavřena dálnice směrem na Prahu a je zcela neprůjezdná. "​Havarovaná vozidla jsou "rozeseta" na zhruba 150ti metrovém úseku dálnice. Odkláníme dopravu na exitu 37, objízdná trasa - sil II/605, sjezd Žebrák, Zdice," uvedla policie na Twitteru. Kolem půl jedné byla D5 uzavřena i na 28km ve směru na Plzeň z důvodu přistávání vrtulníku. Operační středisko aktivovalo traumaplán.

Podle mluvčí středočeské záchranky Petry Homolové je na místě zatím pět zraněných, dva byli zaklínění. "Tři lehce zraněné jsme odvezli do hořovické nemocnice na chirurgii, dva se středně těžkým zraněním jsme přepravili letecky do Prahy, protože pozemní cesta je nyní uzavřená," řekla ČTK Homolová.

Příčiny nehody policie vyšetřuje, podle policejní mluvčí Vlasty Suchánkové nelze vyloučit, že na vině jsou i zhoršené povětrnostní podmínky. "Tou dobou se přes střední Čechy přehnala sněhová vánice, může to mít rovněž vliv. Budeme zjišťovat, jak se stala první nehoda a jaký byl časový sled dalších událostí," řekla ČTK Suchánková. Policie používá k monitorování na místě drony. Podle Suchánkové zatím nelze odhadnout, kdy se místo otevře provozu.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy