Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Andrej Babiš uznal porážku ve volbách: Monika Babišová přišla do štábu ve smutečním

+ Dalších 9 fotografií

Petr Pavel porazil Andreje Babiše a stal se tak novým českým prezidentem. Zatímco ve volebním štábu generála je již nějakou dobu veselo, u expremiéra se drží smutek. V tomto duchu přišla na tiskovku i Monika Babišová, která svého muže doprovodila. Na místě byla i redakce eXtra.cz.

Je rozhodnuto. V prezidentském křesle usedne generál Petr Pavel. Bývalý premiér Andrej Babiš tak musel uznat svou porážku a chtě nechtě vyjet do volebního štábu na Chodově a promluvit k novinářům a voličům. Šéf hnutí ANO během svého projevu vyzval své podporovatele, aby přijali jeho prohru, zároveň poprosil Pavla, aby vyzval své voliče k uklidnění emocí.

Monika Babišová jako dáma v černé

Expremiér poděkoval své manželce Monice, která podle něj skvěle zvládla dobu prezidentské kampaně, hnutí ANO a svého týmu. Babišova žena zvolila na tiskovku černou barvu - ta se považuje za barvu smutku. Možná tak tím chtěla projevit své emoce beze slov.

Černý kostýmek alespoň oživila zelenými lodičkami s výraznou ozdobou na vrchu a stříbrnými šperky. Kombinace není špatná a celkový outfit vypadá střídmě a elegantně oproti prvnímu kolu voleb, kdy zvolila model a la Barbie.

Babiš na tiskové konferenci řekl, že dosáhl v prezidentské volbě famózního výsledku. Expremiér získal přes 2,4 milionu hlasů. Podpořilo ho 41,67 procenta voličů.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy