Dojemný příběh dávných milenců. Svatbu jim v mládí zakázali rodiče, vzali se o 60 let později

Láska hory přenáší, dokazuje příběh dvou dávných milenců z Británie. Ti se ještě jako teenageři chtěli vzít a odstěhovat do Austrálie. Tomu však rodiče Jeanette Steerové udělali přítrž, zamířil tam tak sám Besotted Len Allbrighton. Po 60 letech si k sobě dvojice znovu našla cestu, a dokonce došlo i na svatbu, informoval web Mirror.

Psal se rok 1963, když tehdy 19letý mladík Besotted Len Allbrighton poklekl, aby požádal svou o rok mladší partnerku Jeanette Steerovou o ruku. Zamilovaný pár snil o tom, že vymění Británii za život na druhém konci světa – v Austrálii. Rodičům Steerové se však tyto plány nezamlouvaly. Příběh uveřejnil web Mirror.

ČTĚTE TAKÉ: Svíčky, obrázky a těžké chvíle v Olomouci: Adámek zemřel, musela druháčkům říct učitelka

Když se Allbrighton přestěhoval do Austrálie a netrpělivě očekával příjezd své snoubenky, nedočkal se. Rodiče Steerové cestu zakázali. Byla tak nucena zůstat doma na ostrově Wight.

Cesty zdrceného páru se tak nakonec rozdělily a oba začali nový život na opačných stranách zeměkoule. Len Allbrighton si vzal Australanku a měl s ní tři děti, zatímco Jeanette zůstala ve Velké Británii a stala se vdanou dvojnásobnou maminkou.

Když ale Allbrightonovo manželství skončilo rozvodem, v roce 2015 se rozhodl vystopovat svou dávnou lásku. Vrátil se do Spojeného království a neohlášeně dorazil před její domov poté, co ji našel na seznamu voličů.

Objevil se bez ohlášení

Steerová byla v té době ještě vdaná, ale o dva roky později, když její manžel zemřel na rakovinu, s Allbrightonem znovu začala komunikovat. Netrvalo dlouho, aby zjistili, že jejich láska nezrezavěla a společně se usadili v Anglii. Minulý měsíc, ve věku 79 a 78 let, uzavřeli i sňatek, před zraky svých dětí, vnoučat a pravnoučat.

Na peripetie, kterými si museli projít, s úsměvem vzpomínají. „Skoro jsem se propadla, když jsem si uvědomila, že u plotu mé zahrady stojí on,“ vzpomíná 78letá žena. Před svým prvním manželem tehdy tajila jeho totožnost a tvrdila, že je Allbrighton cizinec, který se ptá na cestu. „Byl jsem vyděšený, protože jsem nevěděl, jaká bude její reakce a jestli ji vůbec uvidím. Výsledek mé cesty mě velmi překvapil a jsem také velmi šťastný,“ dodává Allbrighton.

Tagy: