GP Argentiny - Sprintový závod ovládl Brad Binder

Kapitoly článku

MotoGP™ – Sprintový závod (12 kol)

Svou první pole position dokázal v kvalifikaci urvat Alex Márquez (Gresini Racing MotoGP), vedle kterého se do první řady postavili Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) a Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team). Ze druhé řady startovali Franco Morbidelli (Monster Energy Yamaha MotoGP), Maverick Viñales (Aprilia Racing) a Johann Zarco (Prima Pramac Racing), třetí řadu na gridu pak obsadili Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team), Jorge Martin (Prima Pramac Racing) a Aleix Espargaro (Aprilia Racing). Desátý byl Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP), vedle něj stáli Takaaki Nakagami (LCR Honda IDEMITSU) a Alex Rins (LCR Honda Castrol).

Výborný start předvedl Alex Márquez, který byl na výjezdu z úvodní zatáčky první. Obdobně skvělý start se povedl i Francovi Morbidellimu, jenž se zařadil na druhé místo, na třetím a čtvrtém místě se pohybovali jezdci týmu Valentina Rossiho. Za nimi jel Brad Binder následovaný Maverickem Viñalesem a Francescem Bagnaiou. Pro Joana Mira skončil závod hned v úvodu pádem, jezdec zamířil do medical centra.

Při nájezdu do druhého kola už vedl Franco Morbidelli, za ním jel Alex Márquez následovaný Bradem Binderem a Lucou Marinim, jehož týmový kolega se po menší kolizi propadl na šesté místo. Pátý byl Francesco Bagnaia, sedmý Aleix Espargaro a osmý Maverick Viñales. Na devátém místě jezdil Jorge Martin a nejlepší desítku uzavíral Fabio Quartararo frustrovaný po nepovedené kvalifikaci.

Po povedeném startu se Brad Binder pokoušel předjet i prvního Morbidelliho, což se mu ve třetím kole také povedlo a začal soupeřům dokonce poodjíždět. I přesto byl rozdíl zatím minimální. O čtvrté místo se na trati v těsném souboji prali Francesco Bagnaia Alexem Márquezem, jemuž se zatím dařilo držet si vyšší příčku. Šestý byl Marco Bezzecchi, jenž se bránil útokům Mavericka Viñalese a Aleixe Espargara.

V polovině závodu měl už Binder na Morbidelliho najetý náskok více než tří desetin. Jezdec Yamahy se přitom musel obávat o druhou příčku, na kterou útočil Luca Marini, jenž dostal varování za překračování limitů trati. Rozestup mezi první trojicí a zbytkem startovního pole pak tvořil už zhruba půl sekundy. Zpět dopředu se probojovával Marco Bezzecchi, který zvládl předjet jako Márqueze, tak Bagnaiu na čtvrté místo, sedmou, respektive osmou pozici si drželi jezdci Aprilie a Fabio Quartararo předjel devátého Jorgeho Martina.

Čtyři kola před cílem upadl Aleix Espargaro a závod tak pro něj končil. Startovním polem se pak propadal Franco Morbidelli, před kterého se dostali oba jezdci z týmu Valentina Rossiho. Soubojů na trati využíval Brad Binder, jenž si už vytvořil náskok sedmi desetin.

Neuvěřitelný výkon předvedl Brad Binder, který si vítězství i přes závěrečné pokusy Marca Bezzecchiho podržel první místo a přijel si pro vítězství. Třetí projel cílem Luca Marini, na čtvrté pozici byl odmávnutý Franco Morbidelli a nejlepší pětku uzavřel Alex Márquez. Šestá příčka patří Francescu Bagnaiovi, cílem za ním projeli Maverick Viñales, Jorge Martin a Fabio Quartararo, který získává díky deváté pozici jeden bod.

Aktualizace: Joan Mir zamířil na prohlídku do nemocnice kvůli bolesti v kotníku.
Aktualizace 02:00: Fabio Quartararo obdržel penalizaci za předjetí Nakagamiho, zatímco byly vyvěšené žluté vlajky. K výslednému času ve sprintové. závodě mu byla přičtena jedna sekunda, ma pořadí to ale nic nezměnilo.
GP Argentiny, MotoGP™ – Sprintový závod (12 kol)
17°C, dráha suchá, 21°C, vlhkost: 72%
1. # 33 Brad Binder ZA Red Bull KTM Factory Racing KTM 19'56.8730
2. # 72 Marco Bezzecchi IT Mooney VR46 Racing Team Ducati +0.072
3. # 10 Luca Marini IT Mooney VR46 Racing Team Ducati +0.877
4. # 21 Franco Morbidelli IT Monster Energy Yamaha MotoGP Yamaha +2.354
5. # 73 Alex Marquez ES Gresini Racing MotoGP Ducati +2.462
6. # 1 Francesco Bagnaia IT Ducati Lenovo Team Ducati +2.537
7. # 12 Maverick Viñales ES Aprilia Racing Aprilia +2.643
8. # 89 Jorge Martin ES Prima Pramac Racing Ducati +3.754
9. # 20 Fabio Quartararo FR Monster Energy Yamaha MotoGP Yamaha +3.856
10. # 43 Jack Miller AU Red Bull KTM Factory Racing KTM +5.143
11. # 30 Takaaki Nakagami JP LCR Honda IDEMITSU Honda +5.574
12. # 49 Fabio Di Giannantonio IT Gresini Racing MotoGP Ducati +6.965
13. # 5 Johann Zarco FR Prima Pramac Racing Ducati +7.568
14. # 25 Raul Fernandez ES CryptoDATA RNF MotoGP Team Aprilia +7.725
15. # 42 Alex Rins ES LCR Honda CASTROL Honda +8.687
16. # 37 Augusto Fernandez ES GASGAS Factory Racing Tech3 KTM +9.040
Nedokončili         
  # 41 Aleix Espargaro ES Aprilia Racing Aprilia 4 laps
  # 36 Joan Mir ES Repsol Honda Team Honda  

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist