Středa 15. května 2024
Svátek slaví Žofie, zítra Přemysl
Polojasno 23°C

5 aplikací v telefonu, které vám ulehčí život

Prezentace klienta: Toto není redakční text.
Redakce Blesku nezodpovídá za jeho obsah.

Možnosti chytrých telefonů se mohou zdát nekonečné. Přesto mnoho lidí svůj smartphone nevyužívá naplno, jelikož neznají všechny funkce. Zařízení může nabídnout mnohem více než jen surfování po webu, přehrávání hudby, sledování videí či posílání zpráv.

Skenování dokumentů

Někdy je třeba podepsat papírový dokument a poté ho odeslat v digitální podobě. To může být poměrně komplikované, jelikož je třeba papír vytisknout, podepsat, naskenovat a odeslat. Naštěstí však není třeba skener – se skenováním dokumentů a exportem si totiž poradí i smartphone. Mnohdy je tato funkce zakomponována již ve fotoaparátu, případně si můžete stáhnout aplikaci, například Adobe Scan, která obyčejnou fotku přemění v kvalitně naskenovaný dokument.

Změna kanálů na televizi

Znáte to, když se pohodlně usadíte na gauč a pak zjistíte, že nemůžete najít dálkový ovladač? Smartphone máme mnohdy vždy u sebe – dokáže přitom ovládat televizi. Už vás tedy nepřekvapí, když ovladač někam zmizí nebo se mu vybijí baterky. Některé mobilní telefony tuto funkci mají zakomponovanou, u jiných je třeba stáhnout aplikaci. Jednoduchý design nabízí aplikace Mi Remote controller, se kterou můžete ovládat i další zařízení v domácnosti.

Měření věcí

Nemáte zrovna po ruce metr, přesto potřebujete znát přesné údaje? V dnešní době už i s tím dokáže pomoci chytrý telefon. Jde o technologii rozšířené reality, se kterou dokážete změřit cokoli. Stačí na začátek objektu umístit bod, na konec druhý bod a aplikace vám dá rozměr dané věci. Univerzální aplikace je Primer Ruler – ta dokáže změřit různé věci zmíněným způsobem, navíc je k dispozici i pravítko.

Pořizování perfektních fotografií

Chtěli jste se někdy vyfotit, ale v okolí nebyl nikdo, kdo by to udělal za vás? Telefony zpravidla mívají samospoušť, ta však není zrovna praktická. Většinou totiž můžete pořídit jen jednu fotografii a pak je třeba znovu složitě nastavovat časovač. Namísto toho si můžete stáhnout aplikaci, například Lens Buddy. V té si časovač plně přizpůsobíte, včetně rychlosti a intervalu snímků. Můžete tak vyfotit rovnou celou sérii a uspořádat si vlastní photoshoot.

Doklady v mobilu

Pokud vlastníte smartphone, pak už jste se možná setkali s pojmem digitální peněženka. Díky té si můžete do mobilu uložit platební karty, ale také různé vstupenky, věrnostní kartičky a podobně. Potřebujete k tomu jen Google aplikaci Peněženka. Dokonce můžete v mobilu mít i kartičku zdravotního pojištěnce. Navíc se připravují i elektronické doklady – občanku a řidičák už tak nebudete muset mít vždy fyzicky u sebe.

Chytré telefony nabízí rozmanité funkce, s pomocí aplikací jich můžete využívat ještě více. Mohou vylepšit váš každodenní život a ulehčit vám spoustu situací. Ať už jde o praktické věci jako skenování dokumentů, uchovávání dokladů, či zábavné věci jako je focení či přepínání televize. Vyzkoušejte nové možnosti a objevte funkce svého mobilu.

Hlavní články

Doporučujeme

Články odjinud

Jdi na hlavní stránku Blesk.cz