Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Drsná minulost Martina Kociána. V dětství úmyslně otrávil spolužáka, zdrogovaný byl i dva týdny v kuse

Martin Kocián v divokém období pařil i 14 dní v kuse. prozradil, kolik vydělával v devadesátkách a co všechno utratil
Zdroj: koláž eXtra.cz/eXtra.cz Renata Bušková/Profimedia
+ Dalších 27 fotografií
hudebník

Hudebník Martin Kocián je nerozlučně spjatý s kapelou Lunetic. Její sláva byla v devadesátých letech z dnešního pohledu už těžko představitelná. V podcastu Mr. Kubelík show Kocián prozradil, kolik tehdy vydělával, a promluvil i o svém divokém období. "Na těch bytech už to není party, je to čistá narkomanie, že každý čeká, co někdo přinese. To jsem zažil a už nechci, mám to za sebou. Stalo se mi, že jsem byl v nějakým bytě 14 dní," popsal své zážitky.

Hudební skupina Lunetic byla v devadesátých letech fenomén. S jejím působením byl nerozlučně spjatý hudebník Martin Kocián, který se rozpovídal v podcastu Mr. Kubelík show nejen o své kariéře, ale i dětství a nejhorších zážitcích. Kocián pochází z Litvínova, který je propojen tramvají s Mostem, kde se narodil.

"Tam bylo dobrý, že když jsi měl problémy v jednom městě, tak jsi mohl na diskotéku do toho druhýho města," popsal Kocián. "Miluju to tam. Všechny ty problémy jako alkáči, skinheadi, smažky, to tam máme v Mostě nejvíc. Je to tam ostrý, když si začnete dělat dluhy a nevážíte si lidí. Taky už mě to párkrát dohnalo, musel jsem občas utéct," řekl hudebník otevřeně.

Na základní škole otrávil spolužáka

Následně odhalil, jaký byl v dětství raubíř. "Mně už nedávali poznámky, ale rovnou třídní důtky. Máma na nás byla sama, já jsem byl malej s brejlema, takovej satan. Měl jsem už zákaz ježdění do školy v přírodě. Žárlil jsem na kluka, co byl hezčí než já. Udělal jsem mu koktejl a způsobil jsem mu otravu. Bylo mu strašně špatně, přijeli si pro něj rodiče a já jsem byl v karanténě, protože jsem otrávil spolužáka," přiznal se Kocián k hříchu z mládí.

Následně však promluvil i o tom, zda mu nechybí kapela Lunetic. "Bylo mi z toho špatně pokaždý, když jsem měl špatnej den, nebo takzvanej dojezd. Až přijde doba, když zase všichni budeme chtít, tak by to chtělo uzavřít tu kapitolu jako kamarádi koncertem v O2 areně," dodal s toužebným přáním, na které ale nejspíš těžko dojde.

Doporučené video: Rozhovor s Martinem Kociánem nejen o závislosti na drogách.

Za pět let utratil osm milionů

Začátky formace Lunetic byly přitom šílené z hlediska jejich popularity, která byla z dnešního pohledu nepředstavitelná. "Hráli jsme tři akce za večer. Začínali jsme na osmi tisících a končili na dvou stech za koncert," prozradil Kocián, jaké honoráře brali.

"Koupil jsem si Nokii za 18 tisíc a pak na ní celý den hrál hada. Na benzínkách jsme si kupovali pornočasopisy. Utratil jsem osm milionů za pět let. Byl jsem měsíc na Miami a různě cestoval. Nebo jsem si nepral a oblečení vyhazoval," uvedl pak, za co vydělané peníze utratil.

"Na bytech to byla čistá narkomanie"

S Kociánem je však spojeno i temnější drogové období. "Naučil jsem se, že když jdu na party, přicházím v neděli domů, to mám doteď. Občas mně vyhodili věci z okna a já je nahej hledal na ulici. Na těch bytech už to ale není party, je to čistá narkomanie, že každej čeká, co někdo přinese. To jsem zažil, a už nechci, mám to za sebou. Stalo se mi, že jsem v nějakým bytě byl 14 dní," popsal Kocián svou etapu, ke které už se nechce vracet.

Kocián naposledy vyvolal rozruch, když založil kapelu "Nový Lunetic". "Ahoj kamarádi a kamarádky, rád bych vám představil Nový Lunetic . Vystupujeme společně pouze v jednom jediném klubu, a tím je Studio 54,“ napsal Kocián k sérii fotografií, na kterých paradoxně nebyli ani stejní lidé. Fanoušci však jeho nápad moc příznivě nepřijali. Příspěvek na sociální síti následně smazal.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy