Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Karlos Vémola po uši v průšvihu: Podezření na týrání zvířat je větší, než se čekalo

Karlos miluje zvířata.
Zdroj: eXtra.cz/Renata Bušková
+ Dalších 16 fotografií
VYŠETŘOVÁNÍ

Je to velmi zapeklitý případ. Když minulý rok po tyjátru Karlose Vémoly (38) ohledně naprosto správného a hlavně oprávněného odebrání nelegálně držené bílé tygřice vyšlo najevo, že ji kdosi doživotně zmrzačil vytržením všech drápů, veřejnost se vzbouřila a samozvaného milovníka zvířat měla za netvora. Po vyšetřování veterinářů, kteří se raději podívali i na tlapy Vémolových lvic, to ale dle zjištění eXtra.cz vypadá, že nález byl vážnější a Terminátor je v mnohem větším průšvihu, než se čekalo.

Karlos Vémola: Větší průšvih na obzoru

Redakce eXtra.cz ten případ před časem zveřejnila se všemi podrobnostmi a sleduje ho dlouhodobě. Bijec Karlos Vémola, který opakovaně říká, jak je tím největším milovníkem zvířat pod sluncem, se nejprve zapletl do trestného nelegálního držení bůhvíkde získaných bílých tygrů, které se ještě jeho banda snažila podvodem legalizovat, aby ho pak zachránilo zastavení trestního stíhání po zaplacení pokuty.

Jenže Veterinární správa se kvůli odstraněným drápům bílé tygřice, kterou měl v držení, raději podívala i na tlapy jeho lvic.

A přestože to vypadalo, že výsledky šetření, kde se podle našich informací určité nedostatky našly, již dávno zveřejní, nyní je její mluvčí už naprosto skoupý na slovo.

„Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování Policie České republiky nemůžeme v současnosti sdělit k případu nic bližšího,“ uvedl pro eXtra.cz mluvčí Státní veterinární správy Petr Majer.


Expert: Je to vážné

Policisté do uzávěrky tohoto článku na naše dotazy nereagovali, nicméně že se nad Vémolou doslova vznáší, jen tak tak spadnout, Damoklův meč v podobě nového trestního stíhání, to je nabíledni.

„Pokud veterina pojme podezření z týrání zvířat, případ si převezme policie a veterináři už v jejím případu vystupují jen na expertní rovině, dál to řízení nijak nevedou. Jiná možnost je, že by neměli podezření na týrání zvířat, řízení by proběhlo po jejich linii a o potrestání by pak rozhodoval orgán s rozšířenou působností, tedy obec, pod níž přestupce patří. A to se v tomto případu evidentně nestalo, tady musí mít vážnější zjištění, když to předali policistům,“ sdělil nám expert na problematiku.


Vypadá to tedy na to, že podezření veterinářů se potvrdila, a Karlos, který se celou dobu zuřivě brání, že je zcela nevinný, bude mít co vysvětlovat. A co nevidět může být znovu trestně stíhán.

Doporučené video: Názor na vykrucování se Karlose Vémoly kvůli podezření z týrání zvířat:


Odbornice: Ublížil i lvicím

Ostatně že lvice jsou bez drápů, tvrdí dávno už jen dle dostupných fotek i zkušená odbornice, která se celý profesní život angažuje v ochraně zvířat.

„Když (Antonie Ramba) k Vémolovi přišla, drápy měla… Z dalších fotek je patrné, že drápy nemají ani lvi v chovu tohoto pána. Chirurgicky se drápy odstraňují i s lůžkem, rány se špatně hojí a často se objevují komplikace. A samozřejmě to hodně bolí (kdyby vám odoperovali konce prstů, asi byste také neskákali nadšením, že),“ uvedla mezinárodně uznávaná odbornice v problematice ochrany zvířat Pavla Říhová na svém Facebooku.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy