Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Příběh lásky Babiše a Moniky: Osmnáctiletá kráska a opulentní veselka po desítkách let vztahu

Andrej Babiš s manželkou Monikou. Oba byli sladěni v černé.
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 12 fotografií
příběh lásky

Kráčeli spolu životem dlouhých třicet let a přivedli na svět dvě děti, dnes již dospělého Frederika a Vivien. Bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš v pátek na sociálních sítích oznámil, že jeho manželství s Monikou Babišovou je minulostí. Jejich příběh lásky se datuje do roku 1992, kdy se tehdy osmnáctiletá blondýnka stala sekretářkou ředitele, jemuž táhlo na čtyřicítku. 

V pátek šokovala Česko zpráva expremiéra a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, který prostřednictvím svého Instagramu oznámil rozpad manželství se svou ženou Monikou Babišovou. "Po třiceti společných letech plných vzestupů, pádů a nezapomenutelných zážitků jsme se s Monikou rozhodli, že naše cesty se nyní rozdělují," napsal politik s tím, že jako rodiče dvou dospělých dětí chtějí zachovat rodinu v harmonii.

Krásná sekretářka Monika

Babiš ke svému vyjádření umístil na sociální síť i černobílou fotografii ze svatby. Ačkoliv spolu pár prožil několik desítek let a na svět přivedl syna Frederika a dceru Vivien, své ano si před oltářem řekli až poměrně nedávno. Jejich opulentní veselka se konala 29. července 2017 na Čapím hnízdě. Obřad, kterého se zúčastnilo něco kolem dvou set lidí, proběhl pod altánkem na ostrůvku ve středu rybníka farmy.

Příběh lásky Andreje s Monikou započal roku 1992. Tehdy byl sedmatřicetiletý Babiš jedním z řídících osob Lovochemie a do oka mu padla teprve osmnáctiletá sekretářka. "Často mě zval na výjezdy, kam asistentky jindy nejezdily, takže z toho jsem nabyla pocit a dojem, že se mu asi budu líbit," prozradila kdysi Babišová v pořadu Tn.cz. Napřímo. "Na jednom pracovním výjezdu už Andrej skončil všechny pracovní schůzky, my jsme se tam bavili ve společnosti s jinými kolegy a on si sedl sám, já jsem přišla, sedla si k němu a začala jsem se s ním bavit," dodala.


Děti a změna příjmení

Po osmi letech od seznámení přivítali Monika s Andrejem na svět prvorozenou dceru Vivien. O další čtyři roky později se jejich rodina rozšířila o chlapečka Frederika. Byly to právě děti, kvůli kterým si Monika změnila příjmení na Babišová ještě několik let před tím, než se šéfem Agrofertu stanula před oltářem.

Že se mezi manželi tvoří nenávratná propast, nebylo dlouho znát, jakkoliv redakce eXtra.cz o tom věděla už rok. Ještě ve skvělé náladě spolu oslavili konec loňského roku během velkolepé silvestrovské party v Čapím hnízdě. Během večera se šéf hnutí ANO nechal strhnout k tanci a na červeném koberci to se svou manželkou pořádně rozjel. Monika Babišová ve svém instagramovém příběhu sdílela pár záběrů z okázalé party. "Hodně šťastný a úspěšný rok 2024, ať jsme všichni hlavně zdraví a máme se rádi," připsala ke společnému snímku Babišová.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy