Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

26.04.2024 21:03 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetického mixu

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček

Energetika je poslední roky plná aktivistického strašení, nekompetence a ideologického pokrytectví. Ti stejní lidé, co vyčítají jiným strašení kvůli Green Dealu či migracnimu paktu, sami straší lidi kvůli fosilním palivům, a někdy dokonce i kvůli jádru. I proto je nezbytné bránit, aby se přestala EU míchat do záležitostí tvorby energetického mixu, a zachovali jsme si v tomto právo veta! Neboť právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 27475 lidí

Nebýt strašení, přicházejícího z Rakouska, mohl být Temelín už dávno dvakrát výkonnější než dnes. Naštěstí to u nás nedospělo do tak absurdní situace jako v Rakousku, abychom už postavenou elektrárnu ani nespustili. A vzhledem k menšímu potenciálu vodních elektráren v ČR bychom si takovou absurdnost mohli také méně dovolit.

Kvůli jednomu strašení jsme otevřeli “poloviční Temelín” a kvůli druhému strašení roste na okolních polích plno řepky. Svobodní přitom už v roce 2010 tvrdili, že dotace do řepky kvůli přimíchávání do paliv škodí nejen ekonomice jako jiné dotace, ale i naší krajině. Proto tuto povinnost chceme od té doby zrušit.

Směrnice z EU, kterými se to tehdy odůvodňovalo, už dnes neplatí, a ani tehdy ta hloupá směrnice nemusela být záminkou pro podpoření devastace českého trhu a přírody. Zajímavostí je, že poslanci udělali z pěstování řepky mnohem výhodnější byznys na mimořádné schůzi den před volbami v roce 2010. Pro hlasovala většina Zelených, TOP 09, ČSSD (kde se zdržel jen Stanislav Křeček), KDU-ČSL a KSČM. Čestný byl jen klub ODS, který dodal pro návrh “pouhých” 18 hlasů z 77.

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hanzlíková (ANO): Pravidla pro předčasné důchody vláda naprosto nevídaným způsobem zhoršila

17:04 Hanzlíková (ANO): Pravidla pro předčasné důchody vláda naprosto nevídaným způsobem zhoršila

Projev na 104. schůzi Poslanecké sněmovny 29. května 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění z…