U Moravce přijde řeč na stav české demokracie i ekonomiky

12.04.2015 8:15 | Zprávy

Jak je na tom česká demokracie šestadvacet let od Sametové revoluce? Je politický systém v troskách, jak naznačuje exprezident Václav Klaus? A co česká ekonomika, zotavuje se, nebo se nám to jen zdá, když vezmeme v potaz, jak na tom je ekonomika EU jako celku? Na tyto otázky bude odpověď hledat například poslanec Babišova ANO Martin Komárek, Petr Pithart či sociolog Jiří Přibáň.

U Moravce přijde řeč na stav české demokracie i ekonomiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Otázek Václav Moravec

Expremiér Petr Pithart, právník, filosof a sociolog Jiří Přibáň a poslanec ANO Martin Komárek budou v nedělních Otázkách Václava Moravce České televize hodnotit stav české demokracie šestadvacet let po jejím nastolení. Zaslouží si česká ústava revizi? A jak je na tom celkově česká společnost a její média? Jak to všechno ovlivňuje dnešní ministr financí, miliardář a mediální hráč Andrej Babiš?

Hosty druhé části pořadu budou viceguvernér ČNB Vladimír Tomšík a europoslanec, někdejší viceguvernér Luděk Niedermayer (TOP 09). Rozeberou stav jak české, tak celkově evropské ekonomiky. Stranou jejich pozornosti nezůstane ani stále rozebíraná intervence ČNB z předloňského listopadu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hon na Turka. „Bylo dohodnuto.“ Vyoral tuší hodně zlý úmysl

14:45 Hon na Turka. „Bylo dohodnuto.“ Vyoral tuší hodně zlý úmysl

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Když nevíš coby, trumfni Svěrákem.“ Tak komentátor Tomáš Vyoral sh…