Miloš Zeman se setká s kandidátkou na ministryni školství

11.06.2015 6:49

Prezident Miloš Zeman se dnes v 11:00 setká s kandidátkou na ministryni školství Kateřinou Valachovou (nestr.). Chce s ní probrat její představy o vedení ministerstva i o tom, jak hodlá navázat na práci svého předchůdce Marcela Chládka (ČSSD). Prezident se s kandidáty na ministerská křesla před jejich jmenováním setkává pravidelně.

Miloš Zeman se setká s kandidátkou na ministryni školství
Foto: ČT
Popisek: Kateřina Valachová

Mluvčí Valachové Jarmila Balážová ve středu uvedla, že kandidátka na ministryni školství považuje schůzku s prezidentem za možnost zásadní a oboustranné výměny názorů na to, jak by mělo české školství fungovat. Valachová předpokládá, že se prezident bude o některé oblasti zajímat podrobněji. Vedle učňovského školství by to mohla být například také otázka a míra takzvané inkluze v českém vzdělávacím systému.

Valachová by do čela resortu školství měla nastoupit z pozice náměstkyně ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera (ČSSD). Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ji na ministryni školství navrhl v pátek, kdy prezident zároveň odvolal z ministerské funkce Marcela Chládka (ČSSD).


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fico málem zemřel kvůli Ukrajině. Bulharský prezident zasáhl

13:25 Fico málem zemřel kvůli Ukrajině. Bulharský prezident zasáhl

Bulharský prezident Rumen Radev označil vítězství Ukrajiny nad Ruskem za „nemožné“ a připomínal, že …