Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu premiéra Andreje Babiše

13.12.2017 18:15 | Zprávy

Prezident České republiky Miloš Zeman jmenoval ve středu 13. prosince 2017 na Pražském hradě členy nové vlády. Vláda ještě před svým jmenováním uctila památku prezidenta Masaryka v Lánech. Po jmenování se nový kabinet odebral do Strakovy akademie ke svému prvnímu jednání.

Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu premiéra Andreje Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Členové nového kabinetu premiéra Andreje Babiše ještě před svým jmenováním uctili památku položením věnce k hrobu prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka v Lánech.

Po ukončení pietního aktu odjeli na Pražský hrad, kde v Trůnním sále za účasti předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Radka Vondráčka a předsedy Senátu Parlamentu České republiky Milana Štěcha složili slib a obdrželi od prezidenta republiky Miloše Zemana jmenovací dekret. Z Pražského hradu pokračovali jmenovaní členové vlády do Strakovy akademie na své první jednání.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká společnost přátel Izraele: Den Jeruzaléma, akce solidarity, oslavená v českém Parlamentu

8:09 Česká společnost přátel Izraele: Den Jeruzaléma, akce solidarity, oslavená v českém Parlamentu

Ve slavnostním sále Sněmovny českého Parlamentu se uskutečnila historická akce solidarity u příležit…