English

Islámský stát ovládl centrum Rutby na hranicích Iráku a Jordánska

Novinky.cz / Zahraniční 4 sources

Islámský stát ve snaze odvrátit útok na Mosul v neděli zaútočil na západoirácké město Rutba u hranic s Jordánskem. Ovládl nejméně jeho polovinu, podle Al-Džazíry dokonce celé.

Islamisté bojují o město Rutba na jordánské hranici

Radikálové z takzvaného Islámského státu se pokoušejí znovu získat západoirácké město Rutba, které leží poblíž irácké hranice se Sýrií a Jordánskem. Podle zprávy irácké policie bojovníci IS dosud ovládali třetinu města. Od neděle, kdy…

IS chce znovu dobýt strategické město Rutba, irácká armáda žádá o posily

Bagdád - Zatímco se irácká armáda snaží dobýt Mosul, Islámský stát se snaží znovu získat západoirácké město Rutba u hranic se Sýrií a Jordánskem.

Islámský stát v Iráku bojuje o město Rutba na jordánské hranici

www.ceskenoviny.cz

Bagdád - Radikálové z takzvaného Islámského státu (IS) se pokoušejí znovu získat západoirácké město Rutba, které leží poblíž irácké hranice se Sýrií a Jordánskem. Podle dnešní...

Top Related Stories
145

Oct 28

Stovky džihádistů padly, tisíce se dál perou s přesilou. Vše o bitvě, která pohřbí Islámský stát

Aktuálně.cz open event

V Iráku začala rozhodující bitva. Na Mosul, který v létě 2014 obsadili islamisté, udeřily desetitisíce vojáků. Speciál Aktuálně.cz.

Oct 25

Islámský stát ovládl centrum Rutby na hranicích Iráku a Jordánska

Islámský stát ve snaze odvrátit útok na Mosul v neděli zaútočil na západoirácké město Rutba u hranic s Jordánskem. Ovládl nejméně jeho polovinu, podle Al-Džazíry dokonce celé.

Oct 24

Islámský stát nastražil okolo Mosulu miny, které zpomalují postup iráckých jednotek

Aktuálně.cz open event

V Iráku začala zřejmě rozhodující bitva. K baště Islámskoho státu - Mosulu - se blíží 80 000 koaličních vojáků. Islamisté se ale nehodlají vzdát.

Oct 21

Islámský stát zaútočil v iráckém Kirkúku na hotel a elektrárnu

Novinky.cz open event

Sebevražední atentátníci Islámského státu zaútočili v pátek ráno v Kirkúk na několik cílů. Město držené kurdskými silami patří k relativně bezpečným místům v Iráku. Radikálové napadli elektrárnu a několik policejních stanic. Podle prvních…

Oct 18

Na Mosul se valí desetitisíce vojáků. Proč jediná bitva pohřbí Islámský stát

Aktuálně.cz open event

V Iráku začala rozhodující bitva. K Mosulu, který v létě 2014 během pouhých 48 hodin obsadili islamisté, se valí 80 000 vojáků. Speciál Aktuálně.cz.

Oct 16

Syrští povstalci dobyli Dábik, symbolické město Islámského státu

Po Dábiku pojmenoval IS svůj propagandistický magazín. Radikálové také věří, že se zde odehraje rozhodující bitva se západními křesťanskými silami.

Oct 16

Konec Islámského státu se blíží. Je tu však jiná hrozba, zní z USA

EuroZprávy.cz open event

Nadcházející bitva za opětovné ovládnutí Mosulu v severním Iráku může být obratem ve Spojenými státy vedeném boji proti Islámskému státu (IS), konstatuje úvodník serveru New York Times. Vlivný americký deník připomíná, že město je hlavní…

Oct 14

Odpadlíci od Islámského státu prý připravovali vydání Mosulu

Bagdád – Radikální organizace Islámský stát (IS), zmařila pokus o vydání města Mosul bez boje irácké armádě. Oznámily to dnes irácké bezpečnostní zdroje. Irák připravuje ofenzívu proti IS v Mosulu, který tato organizace ovládá od roku 2014.

Oct 12

Islámský stát poprvé nasadil bezpilotní stroj, létající nálož zabíjela

Bojovníci radikálního hnutí Islámský stát podle všeho vůbec poprvé zaútočili v Iráku s bezpilotním létajícím strojem. Ten po přistání vybuchl, těžce zranil dva francouzské příslušníky zvláštních jednotek a zabil dva kurdské milicionáře.…

Oct 10

Islámský stát se nezastaví před ničím. Ničení památek byl jen začátek, přišly horší věci

EuroZprávy.cz open event

Mosul - Nejen vraždy, popravy a mučení. Radikální hnutí Islámský stát si svou krutost vybíjí i na neživých cílech, o čemž svědčí například jeho nedávná záliba v ničení památek v syrské Palmýře. Nyní začal v Iráku likvidovat kostely.