English

Daimler kvůli sporu mezi USA a Čínou letos očekává pokles zisku

Auto.cz

Automobilový koncern Daimler v letošním roce očekává pokles zisku, především kvůli negativním dopadům obchodního sporu mezi Spojenými státy a Čínou.

More from Auto.cz

Feb 24

Daimler a BMW spojily síly a investují přes miliardu eur do oblasti...

Auto.cz

Německé automobilky Daimler a BMW prohloubí spolupráci ve službách v oblasti mobility.

Feb 7

Daimleru prudce klesl zisk, z části kvůli obchodním sporům

Auto.cz

Německému koncernu Daimler ve 4. čtvrtletí meziročně klesl čistý zisk o 49 procent na 1,64 miliardy eur (42,2 miliardy Kč).

Jun 24

Daimler kvůli sporu mezi USA a Čínou letos očekává pokles zisku

Auto.cz

Automobilový koncern Daimler v letošním roce očekává pokles zisku, především kvůli negativním dopadům obchodního sporu mezi Spojenými státy a Čínou.

Feb 20

Daimler si zřejmě při testech emisí v USA pomáhal softwarem

Auto.cz

Naftové automobily z německého koncernu Daimler byly vybaveny několika softwarovými funkcemi, které byly zřejmě vyvinuty pouze proto, aby vozy prošly emisními testy ve Spojených státech.

Dec 22

Přepravní firmy kvůli kartelu žalují Daimler o 180 milionů eur

Auto.cz

Skupina 310 přepravních společností dnes u stuttgartského soudu podala žalobu na německý automobilový koncern Daimler.

Nov 23

Čína chce vyvážet do USA vozy Trumpchi, zvažuje jiný název

Auto.cz

Jméno Trump znají všichni Američané, Trumpchi už možná ne. Jakkoli to zní podobně jako jméno amerického prezidenta, Trumpchi je název čínského osobního vozu, který společnost GAC Group hodlá od roku 2019 vyvážet do USA.

Sep 22

Daimler investuje miliardu dolarů do továrny v USA. Chce vyrábět elektrická SUV

Auto.cz

Koncern Daimler investuje miliardu dolarů (téměř 22 miliard Kč) do rozšíření továrny divize Mercedes-Benz v USA. Investice umožní zahájit výrobu vozů SUV s elektrickým pohonem a vytvoří přes 600 nových pracovních míst.

May 24

Další razie kvůli emisím. Tentokrát v Daimleru...

Auto.cz

Německá prokuratura prohledala 11 sídel automobilky Daimler ve čtyřech spolkových zemích. Razie byla spojena s vyšetřováním možných manipulací s emisemi a související klamavé reklamy, sdělila prokuratura ve Stuttgartu.

Mar 1

Kolem koncernu FCA a emisí to v USA houstne...

Auto.cz

Italsko-americkou automobilovou skupinu Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve Spojených státech kvůli emisím naftových vozů vyšetřují kromě ministerstva spravedlnosti také další úřady, včetně Komise pro cenné papíry a burzy (SEC).

Oct 20

Daimler Trucks a jeho stroje z celého světa

Auto.cz

Daimler Trucks na letošním IAA v Hannoveru vedle svých užitkových modelů pro evropský trh představil i pestrou paletu zástupců svých značek z USA, Indie, Číny a Japonska.

Jun 21

Koncern VW: Ducati není na prodej!

Auto.cz

Slavná italská značka má zůstat pod křídly koncernu VW Group a o jejím prodeji se podle slov předsedy představenstva automobilky Audi Ruperta Stadlera neuvažuje.

Jun 15

Daimler Trucks a jeho blízká budoucnost

Auto.cz

Daimler Trucks plánuje expanzi inteligentních platforem a modulů spolu se standardizací elektrické i elektronické architektury napříč regiony a svými značkami.

May 19

USA šetří Volkswagen kvůli patentům spojeným s hybridními vozy

Auto.cz

Americká Komise pro mezinárodní obchod (ITC) začala vyšetřovat, zda německý automobilový koncern Volkswagen a jeho dceřiné společnosti neporušily patenty související s hybridními vozidly, které vlastní americká společnost Paice LLC.

Apr 23

Daimler na žádost USA zahájil interní vyšetřování ohledně emisí

Auto.cz

Německý automobilový koncern Daimler zahájil interní vyšetřování způsobu, jakým osvědčuje výfukové emise ve Spojených státech. Věcí se zabývá na žádost amerického ministerstva spravedlnosti, oznámila automobilka.

Mar 15

Testovací centrum Daimleru: Povrchové úpravy

Auto.cz

Daimler začal používat první část nového testovacího centra nedaleko německého Tuttlingenu. Zemní úpravy provádí Unimog U 430.

Jan 8

Daimler a bezpečnost: S velkým předstihem

Auto.cz

Daimler dlouhodobě rozvíjí bezpečnostní prvky v oblasti dodávek, nákladních vozidel i autobusů. K čemu směřuje?

Nov 9

VW uhradí za motoristy možné daňové náklady spojené s údaji o CO2

Auto.cz

Německý automobilový koncern Volkswagen uhradí za evropské motoristy veškeré dodatečné daňové náklady, které by jim mohly vzniknout v souvislosti s chybnými údaji o emisích oxidu uhličitého (CO2) u jeho vozů. Slíbila to dnes firma.

Jul 7

Na kvalitu Renaultu Talisman dohlíží Daimler

Auto.cz

Uvedení nové vlajkové lodi je pro každou automobilku velká věc. U Renaultu byli tak důslední, že nechali prověřit kvalitu výroby od Daimleru.

Jul 4

Daimler Trucks a bezpečnostní systémy

Auto.cz

Divize užitkových vozidel koncernu Daimler pokračuje ve vývoji asistenčních a bezpečnostních systémů, jehož vrcholem je vozidlo s autonomním řízením.

May 9

Daimler bude v USA testovat nákladní vozy bez řidiče

www.auto.cz

Německý automobilový koncern Daimler bude na amerických silnicích testovat nákladní vozy, které nepotřebují řidiče. Firma získala od státu Nevada povolení pro provoz dvou takovýchto plně automatických vozidel v běžné silniční dopravě.